Hej är det ingen som har plastfönster i sina hus förutom jag? Alltså inga dumma komentarer om rutor i plast tack. Det är fönster med karm och båge i plast. Jag satte in plastfönster i mitt nybyggda hus och jag är helnöjd så min undran är varför det inte finns några trådar om dessa fönster. Är det för att ni som har det har så lite problem med dem så det inte finns något att diskutera?
 
Hej

Har för mig att jag gjort ett liknade inlägg tidigare. Eller så tänkte jag göra det i alla fall.
Jag undrar också varför det inte pratas mer om "plastfönster". Har kollat runt lite på polska/tyska hemsidor och det verkar som att marknaden är väldigt stor där vad gäller dessa fönster. Och vad jag kan tyda av div infoblad ska plastfönster vara väldigt bra.

Jag har lagt en förhandsorder på "plastfönster" och det låter bra att föregående talare är nöjd med dessa.

Said
 
Hej!

Varför det inte pratas så mycket om fönster med plastkarmar?

Min personliga åsikt tror jag beror på att Sverige består mer än hälften av skog och när vi har god tillgång på skog så tillverkas det mycket i trä. Varför man ser mycket av plastfönster i Tyskland/Polen beror på att det inte finns så mycket skog där. Då tager man vad man haver ;)

Det säljs säkert för lite plastfönster, med tanke på vår tillgång till skog, som gör att det inte förekommer så många inlägg om dem.
 
En annan anledning: När det gäller husbygge är många av oss byggare förvånandsvärt konservativa. Det ska vara gamla traditionella konstruktioner som vi vet håller.

Sen är det väl så att ordet "plast" inte direkt andas hög kvalitet. De här plastfönsterna är säkert jättebra och håller lika länge som några träfönster men i och med att de kallas för plastfönster så tappar folk intresset på direkten. Det är väl bara att jämföra med annat byggnadsmaterial. Hur många är det som vill ha plastdörrar, plastlister, plastgolv, plasthandtag, plasttak...?
 
har haft 3 st plastfönster i ett trähus i ca 7 år och var nöjd med dom. Planerade byta resten i huset till plast om dom gamla skulle bli dåliga. Mest för att slippa måla och underhålla. Det var ingen skillnad mellan trä och plast i inköpspris om jag minns rätt. Plasten är inte fuktkänslig och det kändes säkrare att välja plast. Sen flytade vi till ett gammal hus med 28 träfönster ??? men fasaden är putsad så lite målning av fönster får vi stå ut med ;).
Kan rekommendera plast för dom som inte tycker om att måla fönster
gaia

 
Jag har under hösten 2004 installerat 8 glaspartier i plast (armerad komposit låter pålitligare, eller hur?) Dom sitter i ett uterum som är extremt utsatt för vind och saltstänk. (http://www.stockholm.bostream.se/hagersten/uterum.html) Återstår att se om detta är bästa valet. Jag har resonerat så här:
Minimalt underhåll, maximal täthet:
Plast är "dött" material, sväller inte, slår sig inte. Efter mycket övervägande valde jag bort skjut- och vikdörrar, då jag inte trodde på att de gick att göra tillräckligt täta. Nu blev det en kombination av fasta partier, pardörrar och enkeldörrar som ger möjlighet att öppna upp två tredjedelar av fönsterytorna. Dom öppnas inåt och har ett vädringsläge där partierna bara öppnas i överkant sk Dreh Kipp (http://www.enomicfonster.se/pages/funktioner.html) Bra att kunna lämna huset varma dagar med öppna fönster. Leverantör i mitt fall: Fönstergruppen . Träffade dom på Stockholmsmässan och föll pladask för deras ekimitation!!! Maximal fejk, men förhoppningsvis maximal funktion också. Dessutom hade dom de kortaste leveranstiderna. (Brukar vara 12 veckor, blev i mitt fall 5) Men det finns många andra plastfönstertillverkare, kolla t ex nedanstående:
http://www.plastfonster.com/
http://www.nsfonster.se/
http://www.wm-fonster.nu/
http://www.enomicfonster.se/
http://www.mirgruppen.se/
Fönstren är redan hårdtestade i januaristormen. Jag är jättenöjd. Dom är helt täta. Ett par detaljer som reklamerats dock: Ett fellevererat lås. Beslag som bara möjliggör 90 graders öppning i stället för 180. Detta är nu åtgärdat. Reklamationen har skötts smidigt och jag har fått begärd ekonomisk kompensation. Kan definitivt rekommendera Fönstergruppen (http://www.fonstergruppen.se/) så här långt
 
Plastfönster ? Jag har köpt och är mycket nöjd ! Billiga var de också. Nu är det tyst och varmt hemma !
andreas 0707973585
 
Många tror jag är rädda för att plasten ska blekas och/eller torka. Fotot nedan visar att plasten förblir bra trotts stark sol.

Förra ägaren installerade plastfönster ca 2010, och då jag nu ska fixa lite med fasaden hade jag bort smygarna (heter fack termen så? :surprised:) och kunde ta en bild. Jag kan inte se någon skillnad i färg på den delen som suttit under brädan och den som suttit i starkt solljus. Solen ligger på från ca kl. 13 och resten av dagen, så vore det kännsligt för solen tror jag det hade märkts på denna.

2015-06-27 17.46.38.jpg
Inloggade ser högupplösta bilder
Skapa konto
Gratis och tar endast 30 sekunder
 
  • Gilla
Byggmarodören och 1 till
  • Laddar…
Dom får vara hur j*ävla underhållsfria dom vill, anledningen att man inte monterar dessa är att dom är skitfula.
Om man nu inte bryr sej om de estetiska så kör på PVC, dom är ju billigare.


Tom monterat PVC i timmerstommar, nästa gång ja blir tillfrågad kommer ja tacka nej till jobbet.
 
  • Gilla
kallun och 1 till
  • Laddar…
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.