Hej,

Kvänum har ett speciellt gångjärn i en del av sina kök som i princip ser ut som ett standard BLUM-gångjärn i konstruktionen men som dessutom har en utanpåliggande pinne så att det ser ut som ett traditionellt gångjärn. Jag skulle verkligen vilja ha dessa i ett vitrinskåp som jag håller på att bygga.

Här är en bild: http://www.kvanum.se/produkter/tradition/broby-dunvit/

Det fanns några gamla trådar, varav en som jag själv varit involverade i, men egentligen inget svar om tillverkare av gångjärnet eller var man kan få tag på det. Mepla var förslaget man jag har inte lyckats hitta det i deras sortiment.

Är det så att någon under de senaste åren lyckats klurat ut var de kommer ifrån?
 
Ja, det var ju inte precis gångjärn som kom upp på inlagd länk.Kan du lägga in en bild på själva gångjärnet du söker så underlättar det :)
 
roland53 skrev:
Ja, det var ju inte precis gångjärn som kom upp på inlagd länk.Kan du lägga in en bild på själva gångjärnet du söker så underlättar det :)
Önskar att jag hade haft en bild på gångjärnet... Bilden la jag in med förhoppning att någon som hade tittat på kvänum-kök skulle se vad jag menade...
 
ullberg
Jag har för mg att det är ett blum-gångjärn, har för mig att det är instämplat i gångjärnen vi har i vårt kvänumkök på landet.

/U

(Men jag kan minnas fel så om larsbj vet att det är de där ska inte jag säga emot)
 
Redigerat:
ullberg skrev:
Jag har för mg att det är ett blum-gångjärn, har för mig att det är instämplat i gångjärnen vi har i vårt kvänumkök på landet.

/U
Det är några år sedan men då var det iaf exakt samma märke som Kvänum använder. Sen är det väl så att 90% av alla gångjärn är från samma tillverkare fast med olika namn iaf säger dom själva det http://www.hafele.se/sv/ . Även ikeas kom därifrån tills för något år sedan.
 
Jag var inne på det kök- och bad-showroom som ligger på S:t Eriksgatan vid fridhemsplan nyligen. Där hade man sådana gångjärn du beskriver, och sa att man kunde köpa dem på Theofils. Även utan den infon är väl Theofils ett av de bättre tipsen.
 
Jag ringde Kvänum tidigare i år ang deras gångjärn med synlig rulle.
Svaret var, har du köpt kök av oss så kan du få köpa reservdelar.
Haga köket har tillika ett gångjärn med synlig rulle/tapp, de ville ha endast 100kr ++++ har glömt siffran men det var dyrt som fan.
Samma gångjärn kostar ca 30 kr exkl hos thofils.

Jag gav upp och köpte osynliga.

Hittar du så posta gärna om vart du fann dem.
 
Jag har också letat som en tok efter den typen av gångjärn men numera inte längre så aktivt. Jag köpte ett gäng från TH Nyman http://www.thnyman.se/. Jag ringde dit, berättade vad jag ville ha, gav dem mitt kreditkortsnummer och efter ett par dagar kom de i brevlådan. Men de har nu gått i konkurs. De jag fick står det ingenting på.
Men, jag har hittat på Hettich. Se deras onlinekatalog på http://web2.hettich.com/hbh/catalog...E&model=procat_de_0180_05&distributorId=90066, men jag vet inte var man får tag på Hettich grejer.
Theofils har på sin hemsida, http://www.theofils.se/product.aspx?prodfamid=20051100, men när jag ringde och försökte beställa dessa för ett tag sedan så fick jag veta att de inte kan få tag i dem längre. Men det kan ju ha förändrats. Prova med dem.
 
Jennie från Th Nyman jobbar på theofils Malmö. Tror ingen slår henne på fingrarna när det gäller beslag.

Maila henne så hjälper hon er.
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.