Hej
Har köpt en Ariens snöslunga med B&S som startar lätt går en stund sen vill den ha full chocke. drar man ner choken så ökar varvet , den går rent en stund sen tappar varv o ork och dör om man inte drar ut choken då kan man hålla liv i den fast den går på lågt varv. tror de e en 8 hk. Körde ca 60 m i 1-1,5 dm snö, funkade kanon, sen börja den bluddra och tappade varv för att sen dö. start på nytt m choke sen gick den ok ett par meter sen likadant. Nu får man den inte att gå upp på varv utan den vill bara gå op ganska lågt varv med choke.
Det står model 130292 type 1061-01 code 800 73110 på den och den ser inte ut att ha gått så himla mycket.
avgaserna ser ok ut. Har tankat 1/2 tank med ny 95 oktan. ser ok ut i tanken
Var börjar man? IMG_20131208_155651.jpg
Inloggade ser högupplösta bilder
Skapa konto
Gratis och tar endast 30 sekunder
IMG_20131208_155808.jpg
Inloggade ser högupplösta bilder
Skapa konto
Gratis och tar endast 30 sekunder
 
Låter som skit och avlagringar i förgasaren, gör rent den och blås ur alla kanaler, och gör rent tanken. Kontrollera bara hur justerskruvarna satt innan du tar isär den, så du har en grundinställning att utgå ifrån sen.
 
finns det något bränslefilter? prova isåfall att byta det först :)
 
Hade likadant på min 11hp. Då var det screenfiltret i botten på tanken som var helt igentäppt.
 
Hehe, ja det enklaste först. Men förgasaren sitter på/i tanken så ska man kolla filtret kan man likväl göra rent alltihop ändå, det kan inte skada i alla fall!
 
A
Gör rent förgasarn och om det inte hjälper så prova att justera huvudmunstycket, jag tycker det låter som att den går snålt. Vet inte hur det sitter på just en sån där modell men det går nog att hitta.
 
Är det nån typ av gummimembran i förgasaren. Såna symptom som du har brukar tyda på att det finns en spricka i ett membran. Motorn får för mycket luft (eller egentligen för mager blandning) när du öppnar chokespjället. Om det inte är en membranförgasare så leta efter smuts i nån bränslekanal.
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.