Hej!

Har tänkt sätta igång med lite hemautomation, mest för skoj. Såg att knowit har utvecklat ent revlig app som heter "smarthome" så jag tänkte börja där, samt köpa in en tellstick net låda. Vi kör mycket windows hemma så det var kul att se att det fanns en hyfsat utvecklad app både för win 8 modern UI samt phone 8.

Nån som har erfarenheter från smarthome? Recensionerna verkar över lag nöjda men man önskar fler funktioner, så man får ju hoppas att apparna utvecklas. Annars verkar switchking vara det bästa programmet.

Sen en helt annan fråga, finns det inga vettiga snygga tempgivare som inte är bloatade med displayer och annat jox? Har kollat på lite olika tempgivare, vissa har både temp och luftfuktighet (jag kanske inte vill mäta luftfuktighet i alla rum), eller är de skitfula eller så innehåller paketet både en inne och ute termometer där bara en av givarna fungerar med tellstick. Varför inte bara en givare som mäter temperaturern så avgör placeringen om det är en inne- eller utegivare. Borde bara vara en fråga om IP-klassning? De temp-givare jag hittat hittills har varit rena styggelser när det gäller design. Söker en stilren liten vit el svart låda utan något alls som man skruvar upp på väggen, likt en vanlig termostat...?

/S
 
Ingen som testat tellstick net?

Nåväl, jag kan dela med mig av mina erfarenheter hittills.

Hemma hade vi innan nexa inbyggnadsmottagare vid tre ytterlampor på huset, och en för garagets 3 armaturer. Testade först att försöka styra garagets inbyggnadsbrytare (en nexa cmr 101). När jag väl lyckats para den med tellsticken gick det bra att sätta av7på lamporna med både telldus webbsida och med smarthome-appen. Dock gick CMR-101 sönder efter kankse 20 minuter, fattar inte varför. Jag inbillar mig att det hände när jag schemalade tänd och släck med solens pp- och nedgång, men jag fattar inte hur den kan gå sönder av det. Sen väljer jag alla nexa-enheter som on/off i gränssnittet, vet inte om det spelar nån roll, det finns ju dimmer oxå att välja men det använder jag inte.

Installationen fungerade bra och allting går snabbt. Dock undrar man ju vad det är med garagets lampr. Det är 3x2 led GU-10 lampor som tillsamman har ca 30 W. Garaget har förbrukat 4 st nexa-mottagare hittills. 2 st brann bokstavligt talat upp, och nu denna CMR-101 som dessutom är anpassad för LED och dimmers, verkade dö när jag kopplade på tellsticken. Märkligt! Tur att de inte är så dyra.

Ska testa lite fler sensorer från oregon för temp och temperatur som jag beställt, de var slut överallt. Och de där svenska viking-sensorerna är så extremt fula att jag inte vill ha dem någonstans.

På det stora hela är jag nöjd. Hoppas dock på mer funktionalitet i smarthome-appen. Utvecklarna verkar extremt anonyma, finns ingen webbsida (förutom till knowit som företag), inget supportform eller nåt sånt. Synd för det är den snyggaste telldus-app jag sett, i alla fall till win8 och phone 8.

http://apps.microsoft.com/windows/sv-se/app/smarthome/13cfaa45-d09c-4b08-a852-2cdf21b7340d

Fortsättning följer
/S
 
En följdfråga gällande nexas inbyggnadsmottagare som t.ex. http://www.nexa.se/WMR-252.htm

Manualen säger inget om vad man ska göra med de två kablarna som är tänka att gå till en vanlig brytare, om man INTE vill ha en brytare. Kortsluta eller isolera? Borde fungera oavsett om man tolkar manualen.

/S
 
Hej!

Jag har en Tellstick Net och diverse NEXA strömbrytare, plus en tempgivare. Tycker att det fungerar bra, dock så händer det att en lampa missar tänd/släck via schema, men det beror säkert på att det är den lampan som är placerad längst bort från Tellsticken.

Såg att Telldus Live blivit uppdaterat med Events nu också, så att du kan styra olika enheter med event. T.ex. om temperaturen på en utegivare går under -5 grader så ska en enhet automatiskt slå till (t.ex. en motorvärmare o.s.v.).

Som app i telefonen så kör jag RemoteStick (betalvarianten för 25 kr på Android Play) och den funkar bra!

Jag kommer att bygga ut systemet framöver och även flytta min Tellstick så att den blir mer centralt placerad i huset, så jag är nöjd med funktionen (i relation till det förhållandevis låga priset).
 
Hej
Vad använder ni för app till Tellstick net?
Jag har kört Tellevent men den har börjat bugga och jag hittar ingen uppdatering.
Jag har testat Telldus live. Men den är inte optimal.

//Knaster
 
Vilket operativsystem kör din telefon? På min mobil med Windows 10 for mobile kör jag I love lamp. Kör en annan på plattan med Android, fast den appen imponerade inte heller. Vad är du missnöjd med i din nuvarande app?
 
Det står att Knaster söker app till iPhone.
Är själv sugen att höra vad folk har att säga om det.
 
Stämmer.
Till iOS 9.2
 
RilleRock
Knaster skrev:
Stämmer.
Till iOS 9.2
Har samma iOS och Tellevents har funkar bäst av de jag testat.
Telldus Live är helt värdelös.
 
Till Android kör jag RemoteStick och den funkar alldeles utmärkt tycker jag. Både som app och widget, och det är enkelt att skapa scenario och se historik på sensorerna.
 
Jag kan inte längre läggatill tider i schema. De buggar.
Jag kan heller inte längre läggs till enhet i Tellevent.
 
Jag har då heltiden använt enbart appen i telefonen för allt, programmering mm.
Nu när det inte funkar så försöker jag gå in på min live sida på nätet.
Den sidan har man uppdaterat sedan jag var inne.
Nu får jag inte fram mina enheter i inloggat läge. ??
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.