I taket på fustutrappen tänkte jag sätta 12v LEDspottar. Taket är ganska litet så tre st är nog vad som går in. Men jag vill ha både skymningsrelä och rörelsevakt. Ni som kan :) - vad väljer jag för att få ihop en komplett lösning? Helst det mesta i 12v så jag kan installera själv...
 
Varför rörelsevakt? Ska inte lamporna lysa när det är mörkt?
 
Du säger LED-spottar, men kan ändå inte låta bli att rekommendera en klassisk lykta på farstukvisten, t.ex liknande denna från Clas. Med både skymningsrelä och närvarosensor. Dessutom billigt.

8891801993246.jpg
Det blir nog svårt att hitta skymningsrelä och närvarosensor för 12 V, åtminstone inte billigt.

Jag rekommenderar som vanligt att gå till en välsorterad lampaffär och få inspiration till vad ni verkligen vill ha.
 
Visst rörelsevakt kanske är lite överkurs när det gäller LED, men annars är jag emot att lampor står och lyser hela nätterna när det inte behövs.
Lykta vill jag inte ha eftersom vi redan har en lykta :) Dock med stearinljus som vi tänder då vi har "fin"besök. De lampr jag ska ha nu ska synas så lite som möjligt så därför blir det någon typ av spottar/downlights.

Men skymningsrelä för 12v måste väl ändå finnas?
 
Dublin skrev:
Men skymningsrelä för 12v måste väl ändå finnas?
Ja, ett skymningsrelä sätter man ju på primärsidan av drivdonet, så det är inga problem.
Annars så är ju timer ett alternativ, då slipper man att ha lamporna tända hela natten, allra helst ihop med ett skymningsrelä.
 
Wellman har nog till 12volt

Annars ringer du en elektriker och kör allt på ROT-avdrag...
 
el_richard skrev:
Annars ringer du en elektriker och kör allt på ROT-avdrag...
Jo, borde kanske det. Problemet är att elektrikerna i den här stan är uppbokade för minst två månader framåt och när de väl kommer ska de ha fruktansvärt mycket betalt. Jag kan nog koppla in ett skymningsrelä på rätt sätt, så det blir nog att jag gör det själv.
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.