Åhhh, vårt trevliga golvknarr har blivit lite värre med åren. Inför försäljning kan detta knarr bli vårt fall att inte få det sålt tror ni??? Hur resonerar köpare eg?
 
Inte alls, tror jag.
Vissa golv knarrar, vissa inte. Det viktigaste är väl egentligen att det köparen fått en chans att uppleva knarret vid t ex undersökning av huset, dvs så det inte blir en överraskning vid tillträdet. Allt är inte perfekt i ett hus, men status skall vara känt. En del tycker t.o.m. knarr är charmigt....

I vårt 70-talshus sviktar (och knarrar) parketten lite i det största rummet, troligen beroende på dålig svällmån utefter väggarna. Varierar lite med årstiden. Förutom att vi upptäckte det själva redan vid visningen framkom det även och protokollfördes vid undersökningen/besiktningen i samband med husköpet. Men har vi brytt oss om det sedan ? Näe.....:cool:
 
Vad/hur skrivs om knirr-knarr i ett besiktningsprotokoll..?
 
Är det bara knarr, eller sviktar golvet när man går på det?
Hur ser hallen ut, och vilken ytbeläggning är det?

Det finns ju en risk att köpare ser det som en risk för dåligt regelverk och att man prutar alt kräver extra besiktning pga det.
 
Det är inte ens säkert att det omnämns. Om knarret föranleder att man misstänker en skada så kommer det givetvis med. Det beror till stor del om det kan förväntas knarr eller inte. Dvs. det behandlas olika om huset är nytt eller från 1800-talet...
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.