Vi har kjøpt prefabrikerade takkupor fra PM Broby med tvåglas fönster fra Fönsterspecialisten. Fönstrene er alldeles ikke slik vi hadde önsket til vårt gamle torp. Spröjsen ser ikke bra ut fra innsiden (se bilde), og mellom glassene er det skjemmende metallfargede lister.

Angrer nå veldig på at jeg ikke frågade om hva slags type spröjs de leverte med fönstrene. Hadde jeg sett foto fra innsiden på forhånd, hadde jeg aldri bestilt disse. Fra utsiden ser det ok ut. Nå er det for sent. Har noen forslag til hva vi kan gjøre for å redde situasjonen?

Takkupa pm-broby.JPG
Inloggade ser högupplösta bilder
Skapa konto
Gratis och tar endast 30 sekunder
 
  • Takkupa pm-broby.JPG
    Inloggade ser högupplösta bilder
    Skapa konto
    Gratis och tar endast 30 sekunder
Det är nog svårt att göra något åt utseendet tyvärr. Glaset är ju förslutet med gas i mellan så inte mycket att göra åt metallkanten.
Det enda är väl att köpa nya och beställa med riktigt spröjsning och om ni vill ha energiglas med inte silverkant finns det oftast vit kant som tillval.
Det gamla fönstret kanske går att sälja genom annons på blocket?
Ingen billig lösning då ni inte lär få så mycket betalt för ett sådant specialformat fönster och det ny fönstret säkert kostar en hel del med riktigt spröjs och vit kant.
 
Lite svårt att se, men vad är prickarna vid spröjsen på bilden? Går det inte att plocka bort spröjsen?
 
Så blir det med "fusk" spröjs, fönster med äkta spröjs har många små rutor/kasetter, där spröjsen är en del av fönsterbågen.

Fönster med äkta spröjs är mycket dyrare än fönster med fuskspröjs.
 
Hei Demmpa, ja. Vi har nå smertelig fått erfare at man skal være veldig noggran med valg av fönster. Det er svårt, for de ser helt ok på bild fra produsenten. Da ser man verken metall listen eller at spröjsen ser så falsk ut. Vi driver ikke byggnadsvård og kan godta falsk sprös som er limt på begge sider av ytterfönsteret, men ikke en avtagbar spröjs som dessuten er skikkelig ful (beklager til de som har valgt dette fönsteret, men må bare si det)

Hei AxxChild! Prikkene er frø (?) fra bjørketrær, og de kan vi enkelt bli kvitt med en fönstertvätt. Jeg synes de viser veldig bra hul fel det kan bli med avtagbar spröjs.
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.