Hej!

Vi är en lärarfamilj i norra Skåne som funderar på att bygga (ett Oden-hus med förhöjt väggliv). Vi tycker att kökstillvalen är lite begränsade när det gäller luckor och handtag, men har förstått att det är Älvsbyhusgrejen att man liksom får "köpa" att det är lite basic. Vet någon om det skulle gå att byta ut Älvsbyhusluckorna mot Ikeas, eller om måtten är olika? Säljrepresentanten som vi har träffat säger att det inte går att avstå från köket, men han var luddig när det gällde måtten på köket.:rolleyes:

Tacksam för hjälp!

/Carolina
 
Ni får inte tillbaka ngt för standardluckorna om ni väljer andra. En bekant byggde nyligen ett Älvsbyhus och ville ha en induktionshäll istället för den glaskeramikhällen som ingår. De fick inte ett öre tillbaka för den hällen de inte satte in och de fick betala fullt pris för induktionshällen. I praktiken har de alltså betalat för två hällar!

Det är tydligen praxis hos Älvsbyhus att du får ta det som ingår och vill du ha ngt annat får du ta hela kostnaden för det utan avdrag för det du avstår.
 
Stämmer detta är det ju i så fall bättre att byta ut grejer när köket är klart och försöka sälja det man inte vill ha, åtminstone om det nu gäller vitvaror. Det kanske går att lackera luckorna i en kulör ni tycker bättre om eller dylikt?
 
Välj ett annat hus istället för att göra ändringar i ett ÄH......
 
Har bekanta som byggt ÄH. Ikeas luckor passar inte plus en massa annat. Tipset är att bygga ett annat hus. Vad ni än väljer så bygg inte deras standardgrund som är torpargrund. Standarden på ett nytt ÄH jämfört med många andra är stor - till det sämre för ÄH.
 
Om man väljer till parkett, helkaklat, centraldammsugare, kamin etc till ett Älvsbyhus så är man i princip uppe på samma pris som ett hus som har detta som standard.

Husbranchen är rätt pressad så man gör inga fynd där!
 
För alla som inte behöver "impa" på grannar och bekanta utan bara vill ha ett hus som fungerar och inte kostar en förmögenhet fungerar Älvsbyhus utmärkt. Men vill man ha "status" kanske man ska välja nått annat.
 
  • Gilla
Oppe
  • Laddar…
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.