Jag är som mest inne i köksplaneringen och jag blir totalt förvirrad med alla olika tillverkare. Vilken ska man välja? Pris kontra kvalitet? Det skulle underlätta om man hade en prisjämförelse på ett och samma exempelkök, exempelvis med en slät, fanerad eklucka. Är det någon som har sett en sådan?

Konstigt att inte tillverkarna vill jämföra. Det skulle ju kunna visa sig att det inte skulle bli så mycket dyrare med det köket man verkligen vill ha från den tillverkaren man trodde var för dyr.

Anders
 
Det är ju självklart inte i tillverkarnas intresse eftersom de (främst de som profilerar sig som icke lågpris då) tycker att du ska välja dem som leverantör för att du får helt andra mervärden som t ex bättre service, större utbud, fler detaljer och val osv...

Du löser dock saken själv genom att begära en offert efter dina specifikationer. När det gäller "lågprisakörerna" som Epoq, Ikea, Kvik så kan du själv få fram priset i deras ritverktyg. De andra aktörerna kräver nog ett besök med sittning hos en säljare.

Problemet kommer ju när du själv ska värdera det som säljarna kommer mena är mervärden eller det som du själv ser som mervärden. Alla har inte allt och det är då det blir komplicerat för den som bryr sig om detaljer och de små sakerna.

 
stilfullt skrev:
:DKolla med www.polenshopping.se De kan hjälpa dig att välja kök. Specificera vad du vill ha så får du snabba svar
Det är inte så att du jobbar ihop med företaget du nämnt i alla dina första 8 inlägg? Du vet väl att man kan gå in och se alla användares inlägg under profiler. Det ser inte bra ut...
 
De två killarna, som du nämner, är det de som står bakom "AWE Konsulttjänst"? Om du har varit deras kund sedan tre år kan du säkert berätta mer om hur de arbetar.

1. Är detta ett företag registrerat i Sverige eller Polen eller både ock? Hur har ni kommunicerat? Svenska? Polska? Engelska? Tyska?

2. Uppfattar jag saken rätt är deras affärsidé något i stil med att "bygga bro" mellan två från varandra skilda markander. Var tjänar de sina pengar? Provision från säljarna eller från köparna? Hur tycker du de hanterar risken att hamna i dubbel lojalitet?

3. Har du under dina tre kundår aldrig någonsin behövt reklamera en vara? I AWE´s reklam framgår att den garanti som gäller är den säljaren lämnar i Polen. Hur ser detta ut i praktiken?
 
För oss var det så att förutsättningen var - inte IKEA , säkert pga av förutfattade meningar, era/andras åsikter, men av den erfarenhet vi samlat under 20 år, samtliga garderober, skåp, byrås mm som vi har därifrån håller ganska exakt i 10 år sedan ramlar dörrarna av helt apropå, rakt över barn, husdjur och annat. Litar inte på deras grejer, visa av våra erfarenheter.

Så hade vi ett Marbodalkök på 29 år, helt men tråkigt och började bli lite slitet, dock helt funktionsdugligt.

Vill ha samma/likvärdig  kvalite, kollade Marbodal, hittade ingen eklucka som tilltalade, kollade Tibro och hittade, dock ganska dyrt om man jämför med tex IKEA.
Kollade på Elextrolux home och fann en som skulle kunna gå, prisskillnad i steg ett ca 60.000.

Tibro 165000
E-lux 105000

Skillnad var att Tibros var vitlaserat (kostade ca 10), gick ej att få på E-lux
Tibro var monterat, kostade via E-lux ca 15-20 att få gjort
Tibro gjorde en speciallösning på ett hörn i vårt kök, som vi inte kunde få på E-lux

Efter att ha värkt på laserat alt olaserat så konstaterade vi att mellanskillnaden egentligen blev 30000, vi har ju antagligen köket i 30 år men valde att slå ut summan på 10, det blir 3000 per år vilket blir en köpepizzakväll mindre per månad. Är helt övertygad om att vi fyra i familjen överlever det!

Nu står köket i hallen, imorgon börjar de montera, och vi längtar efter rinnande vatten och en spis trots att vi bara varit utan sedan den 2 januari 2007.

Vi hoppas att vi kommer vara lika nöjda när vårt kök är monterat som vi känner inför bytet.

Ta ställning till:

Vad vill vi ha?
Vad ingår/ingår inte?
När vill man uppleva detta stök igen? Om 10 år, 20 år eller 30 år? (Kvalite)
Vad säger ekonomin? I vårt fall hade faktiskt Marbodalköket fungerat ganska många år till, men vi vill ha nytt. Hade inte ekonomin klarat det så hade vi hellre stått ut i några år till innan byte bara för att spara till det vi vill ha.

Det gäller att väga alla fördelar av sitt köksbyte.

Beundrar er man läser om i forumet som står ut i månader med mer eller mindre kök under renoveringen!
 
De lågpriskök som marknadsförs av Coop tillverkas av Marbodal. Alla komponenter (inklusive beslagen) är identiska med Marbodals betydligt dyrare kvalitetskök. Viktigaste skillnaden (vid sidan av priset) är att Coop´s kök tillhandahålles i platta paket.

Vid leveransfel hänvisas Coop´s kund omedelbart till Marbodal, som skickar ut folk från fabriken i Tidaholm, att inspektera problemet på plats och hålla kunden skadeslös.
 
Stilfullt: Tack för svaret om AWE Konuslt! Låter som hyggligt folk, som hållit åtminstone dig på gott humör, av allt att döma.

Själv skulle jag ändå tveka. I företagets allmänna villkor står att: "Hos oss tillämpar vi 30% förskottsbetalning och resterande när du erhåller varan". Företaget uppträder alltså inte bara som någon sorts mäklare eller ombud. Istället är AWE faktiskt juridiskt ansvarig säljare. Vid tvist måste köparen alltså stämma AWE, som i sin tur (vid behov) får stämma egentlig leverantör. Eftersom företaget är registrerat i Polen måste polsk konsumenträtt gälla oinskränkt. Det betyder att en köparen får slita sin rättegång i den polska rådhusrätt där AWE har sitt säte.
 
Hej "Figura"!!

Vi står i valet och kvalet mellan Ballingslöv och Tibro, känner som ni att Tibro har bra spec, lösningar och verkar vara fin finnish o kvalitet ( som säkert Ballingslöv har med)
Det är SÅ svårt att veta vad som blir bäst!!! Har fått väldigt bra hjälp o inspiration från vår Tibrosäljare så långt.

Är ni nöjda med allt från Tibro så långt? VCisst ligger de i kvlitet/finnish ( o l även då prismässigt :) ) lite högre än de andra? eller? Tror vi vill ha Tibro!

Känns grejerna i bra klass? Stommar, lister o kanter brukar vara sånt man märker skillnaderna på. HÄlsn. Mia
 
Hej "Maria_pi",
De börjar som sagt att sätta upp skåpen idag, när de är på plats återkommer jag här.
Tibro har följt upp hela vägen hittills, ringt och kontrollerat att aviseringen från fraktföretag kom. Ringde i fredags och stämde av att köket var levererat!
Inget är restat på fraktsedlarna men eftersom det ff är förpackat så får vi väl se under dagen och morgondagen.

Upplever dem som seriösa och intresserade av sina kunder även när fakturan är betald!

Återkommer som sagt med hur vi upplever kvalite mm när skåpen är uppe.

Ha det gott!
:)
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.