Bifogar vår tänkta planlösningoch tar tacksamt emot era åsikter. Vi kommer att ha inredd ovanvåning med 2 sovrum och ett allrum.

/Madeleine och Henrik
 
  • Da_house_2.jpg
    Inloggade ser högupplösta bilder
    Skapa konto
    Gratis och tar endast 30 sekunder
Några spontana kommentarer, dock utan kreativa lösningar

* Räcker tvättstugan som sluss mellan garage och bostadsdel? Har kompisar som eg skulle ha dörr till garaget från nedre hall (sutteränghus), men var tvungna att bygga en mindre sluss

* Klädförvaring i entrén? Ser tight ut att få plats med garderob på bef ritning.

* Får man in en rullstol i stora badrummet? Man får definitivt inte det i på lilla toaletten. Har inte någon länk till de krav som ställs på handikappanpassade badrum, men sök så finner du den.

* Kommer du ha bad/toa på övervåningen också, eller bara sov och allrum? Om inte, tänk om!

* Du får inte plats med klädkammare på övre plan? Om så, skulle du kunna lägga gästtoaletten parallellt med badrummet, och göra arbetsrummet något större. 6,8 kvm är inte mycket att hänga i granen.

* Öppna spisen/kaminen skulle jag sätta antingen på väggen mot sovrummet, eller direkt till höger när man kommer in i vardagsrummet. Innervägg ger fördelen att du nyttjar värmen bättre. Har ju också att göra med var du minst känner att en skorsten är i vägen på övre plan

Men i slutänden är det ju era behov som styr. Antal barn och ålder på dessa, vilket socialt umgänge ni har, vad ni saknar i nuvarande boende som ni vill få in i nytt boende, etc

/alacs
 
Alla som ska bada eller duscha måste gå in i det största sovrummet. Inte kul med tonåringar som ska duscha i tid och otid :)
 
Tack för era synpunkter, roligt. Det finns ett badrum på ovanvåningen och tanken är att det ska vara barnens våning, de får duscha där. På ovanvåningen finns oxå en klädkammare och ovanför garaget kommer finnas förvaringsutrymme. Bifogar planlösningen för ovanvåningen.

Under trappan i hallen tänkte vi ha klädförvaringen.

/Madeleine och Henrik
 
  • 20_2.jpg
    Inloggade ser högupplösta bilder
    Skapa konto
    Gratis och tar endast 30 sekunder
Klinkers rekommenderas i hela hallen, minst till trappan och gärna runt hörnet hela korridoren.  Dessutom föreslår jag klinkers med våtrumsstandard (golvbrunn) på golven i kök och tvättrum.  Den dag tvättmaskin/diskmaskin havererar förstår ni varför...

Vardagsrummets eldstad skulle jag placera mot väggen närmast intilliggande sovrum och i närheten av hallen.  Där får besökaren en flukt av brasan direkt innanför dörren.  För övrigt bör man sträva efter att placera en kakelugn så centralt som möjligt för att sprida värmen bäst.  Också skorstenen avger värme in mot andravåningens allrum. Om man inte kan lägga skorstsgenomföringen på takets allra högsta del bör man sträva efter att hamna så nära den punkten man kan.
 
Mycket bra tips som vi absolut ska ta i beaktande. Tack, H & M
 
Jag skulle vilja föreslå att ni vänder riktning på trappan, det blir plats för skor, jackor mm nära dörren under trappan då.
mvh
greenbay
 
Hej!

Det är någonting som vi funderar mycket på just nu men att det kanske kan bli lite "trångt" när man går in/ut från köket och då försvinner lite av den öppna känslan i hallen. Vi planerar att ha klädförvaring under trappan förmodligen inbyggt men har lite svårt att se vad som vore lämpligast.  :-/
 
Passagen vid entrén liknar ett hus jag bott i och det kommer inte minst på vintern vara slaskigt på golvet när man skall passera hallen. Även om man har klinker + golvvärme så tar det ett stort antal minuter innan det har torkat upp.

Vidare känns klädvården mycket kompakt, det beror klart på hur den används. Hos oss går vi in den vägen när vi har varit i stallet, garaget mm vilket gör att man vill ha vissa kläder här. Det känns dom det blir svårt här. Allra helst om man är fler än 4 i hushållet

Men det är ni som skall bo och ha det bra!

Lycka till!
 
Om ni vänder på trappan och har klädhängarna där skulle ni kunna ha en eldstad på väggen mellan vardagsrum och hall och då en med öppning både mot vardagsrum och köket. Man kan då se brasan både när man sitter till bords och i vardagsrummet. Dessutom blir det en väldigt exclusiv känsla för gästerna att mötas av en brasa direkt innanför ytterdörren. Sidan mot hallen kan vara i glas och öppningen mot vardagsrummet. Man får då ta ner en del av väggen.
Finns en väldigt fin bok med mycket ideér om just eldstäder som man kan köpa för en rimlig peng tex här: http://www.bokus.com/b/9179882714.html .
 
Mmm, gillar lösningen med större badrum och så... dock så är jag lite skeptisk till att vardagsrummet blir mindre då det blir både svårmöblerat om man ska ha både öppen spis och matsalsbord. Tål att spinna vidare på dock.

/H&M
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.