jkarlberg skrev:
Det är mycket man vill i livet men inte får möjligheten till.
Haha.... ja tyvärr... :D
 
Villa vista skrev:
@Marlen Nej det är inte generellt brist på hus/villor i Sverige, I Stockholm är det brist pga att Stockholm är Europas snabbast växande region. Det som är brist på är kapital eller kreditvärdighet för att kunna förvärva ett hus. Som sagt 70% önskar att de bodde i ett eget hus men 70% har ej råd att bo i hus.
Ja, 85 % av Sveriges befolkning bor i tätorter och det hjälper inte så mycket att det finns hus ute på landet där det inte finns jobb och ingen vill bo.

Ur Statistisk årsbok, siffror från 2010:

[h=2]85 procent av befolkningen på 1,3 procent av Sveriges yta[/h]År 2010 bodde 8 016 000 personer i tätorter. Det motsvarar 85 procent av landets befolkning. Samtidigt upptar tätorterna endast 1,3 procent av Sveriges landareal.
När vi tänker på det här ska vi nog också väga in att livslängden på hus som byggs i nutid är 50 år. För hus som är äldre än 50 år och inte byggdes för allt för länge sedan har vi renoveringsbehov som också innebär kostnader i storleksordningen som att bygga nytt. Då har vi även där problemet med att byggmaterial är dyrt i Sverige och så även hantverkare. (viss hjälp av ROT har vi ju, men ändå).
 
Om man vill spetsa diskussionen, kan man också spekulera i vilket kapitalslöseri det skulle vara att bygga hus till att som vill bo i villa, många tomma lägenheter, hela områden med butiker, skolor etc skulle ödeläggas. Miljön: lägenheter är mycket mer miljövänliga samt skulle behovet av transporter öka, fler bilar. Det positiva skulle vara att Byggahus.se skulle få många fler medlemmar :)
 
Jag saknar ett hus till mig själv,sambon och sonen.
Numera bor vi i ett gemensamt och det är bra för det mesta men ibland hade man velat ha ett eget och även dom då :p
 
  • Gilla
Mikael_L och 1 till
  • Laddar…
Det är skönt med sitt eget hus....;)
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.