Jag gissar att en vind som inreds för "bomiljö" klassificeras som våningsplan, och att t.ex. en uppvärmd vind med hissansluting, terass och bara innefattar förrådsutrymmen förblir juridiskt en vind? Eller? :surprised:
 
Hittade :)

Plan- och byggförordning (2011:338) 1 kap 4 §4 § Med våning avses i denna förordning ett utrymme i en byggnad där utrymmet avgränsas åt sidorna av byggnadens ytterväggar, uppåt av ett tak eller bjälklag och nedåt av ett golv.En vind ska anses vara en våning endast om
1. ett bostadsrum eller en arbetslokal kan inredas i utrymmet, och
2. byggnadshöjden är mer än 0,7 meter högre än nivån för vindsbjälklagets översida.En källare ska anses vara en våning endast om golvets översida i våningen närmast ovanför källaren ligger mer än 1,5 meter över markens medelnivå invid byggnaden.

 
Hmmm, överkursfråga.

Exempel :

Hus i 2 plan med sadeltak, men i ena hörnet av fastigheten reser sig ett torn vars tak ligger i plan med nocken på det övriga sadeltaket. Enligt paragrafen punkt 2 så är tornet ytterligare ett våningsplan, alltså är fastigheten i 3 vångar. Men om tornet saknar golv och är en förlängning/"etage" av våningsplan 2 så är det fortfarande alltså bara totalt 2 plan?

hus 1.jpg
Inloggade ser högupplösta bilder
Skapa konto
Gratis och tar endast 30 sekunder
 
utan vindsbjälklag är tornet 2 våningar men byggnadshöjden i d.p kan begränsa tornets höjd. Ev kan tornet med vindsbjälklag ses som en mindre utbyggnad på taket, tex burspråk, kupa, då är byggnaden 2 1/2 plan
 
  • Gilla
nattugglan11
  • Laddar…
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.