Tjena, nybliven husägare här, och undrar om det finns nått man kan stryka på för att "spärra" kåda som finns i tak/väggar? Ska bygga ny bastu framöver, men hoppas på att kunna bruka den befintliga bastun (som är ett testprojekt av okunniga som bodde här förr, fristående friggebod ombyggd till bastu) i vinter. Dock gillade den som sagt inte riktigt finskt bastubadande med lite högre värme, och de brände till rätt mysigt när det droppade ner lite kåda på en ^^

Tacksam för hjälp// Jarno
 
Vad jag förstår finns ingen snabbfix. Fick själv rådet att elda på så det tryckte ut kådan. Sedan, när härligheten stelnat - skrapa bort det. Men det var i sommarstugan och bastun används inte över vintern...så då hinner det ju stelna.

Kanske bygga ryggstöd av asp eller nått, i ditt fall?! I taket, kanske man kan sätta nått som fångar upp det hela...som i tunnlar?! Det skulle vara en nödlösning iaf
 
Våran bastu, som är en "riktig" fristående bastu från 80-talet, vid fritidshuset har kådan stelnat och är inte något problem mer än till utseendet. Men förra ägaren var finne och bastade kanske lite hårdare än oss. Han påstod dock att kådan inte var något problem. Så tipset att prova och trycka ut kådan kanske kan fungera.
 
Ahapp ahapp, får väl dundra på som man brukar och försöka hålla koll på där de droppar, främst takdroppandet som man vill försöka undvika ^^ men bastar allt som oftast ganska hårt (90-110 grader) så bör la pressa ut en del, ska man bara låta de hänga kvar i droppar eller blir de bättre om man tar en brädstump eller liknande och försöker stryka bort de som tränger ut? :)
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.