T
ACME skrev:
Nu blev det förvirrat..
Larsas lösning tycker jag är helt ok när det är laminat eller stenskivor.

När man skarvar skivor av trästavar eller längsgående mönster är det snyggare om skarven görs i 45°, men detta ser man ytterst sällan, och jag undrar om det finns någon bra anledning till det.
Har du bänkskiva i stavar så är köket i sig sällan så exlusivt att du levererar skivor 45 gradiga och klara. Det handlar bara om meter!

Ett utav mina poggenpohlkök jag monterat så var bänkskivan i ask och även där var det "larsas" lösning.

Jag har aldrig varit med om en levererad bänkskiva med 45 grader .
Handlar säkert om garanti också
 
Finns det något bra sätt att skarva bänkskivor som inte ska gå i vinkel? Vi orkar inte lägga 2500:- extra för en specialbeställd bänkskiva utan tänker skarva ihop 2 st som bildar en lång rak skiva. Nog bör detta vara bra mycket enklare?
 
Ganska enkelt med hälp av en överhandsfräs, fräsjigg samt en festool Domino eller en Kexmaskin.
Man fräser således in två stycken så kallade "DogBones" för att kunna dra ihop skivan, Kex eller Dominos för att få den jämn ovansida.

DogBones:
kopplingsbeslag.jpg
Inloggade ser högupplösta bilder
Skapa konto
Gratis och tar endast 30 sekunder


Vad avser ni att använda för skiva? Laminat, trä?
 
Produkter som diskuteras i tråden
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.