Hej
Huset har tidigare varit två lgh så på vån 2 där köket en gång var finns det som bör varit svalen/skafferi kvar. Alltid varit lite nyfiken på vad som gömt sig bakom planväggen så idag öppnade vi o tjuvkikade lite.. Kul utrymme som efter en likadant skafferi/garderob sen fortsätter längs med hela huset.

Eftersom huset är en riktig energitjuv o värmeräkningen är rätt ordentlig på vintern så har hela tiden funnits en tanke om att byta 10cm torv i vindsbjälklagret till mer moder cellulosaisolering men nu verkar det ju även finnas möjlighet att dra in lite längs med taket i detta utrymme. Vindsbjälklagret börjar alltså högst upp i bild..

Några allmänna synpunkter på mina vaga funderingar? Är det lönt att fixa med luftspalten mot taket så att någon kan spruta in isolering innanför eller ska man nöja sig med vindsbjälklagret? Huset är alltså från 36 o tidningarna i botten av bilden hade några hälsningar från han som byggde,kul! Varit stängt sen dess
ImageUploadedByByggahus.se1379235916.316037.jpg
Inloggade ser högupplösta bilder
Skapa konto
Gratis och tar endast 30 sekunder

ImageUploadedByByggahus.se1379236007.722557.jpg
Inloggade ser högupplösta bilder
Skapa konto
Gratis och tar endast 30 sekunder
 
Mm.just det. Det är rätt ordentligt ventilerat,man ser hur spindeltråden hela tiden blåser runt...det förklara väl även att vi får väldigt kalla golv på ovanvåningen antar jag / att man ibland upplever det som kallras från taket på nedre. Är det dumt att blåsa in isolering i mellanbjälklagret?
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.