Hej Forum-medlemmer,

Vi har det senaste året dammsugit detta förträffliga forum efter information inför husbygget vi drömt om så länge. Bygga eget har vi velat göra länge men i likhet med många andra här så har vi haft svårt att hitta en plats för bygget. Vi vill gärna bo lite lantligt samt ha möjlighet till lite djur- och hönshållning.

Efter en annons i en lokal-tidning i mitten av förra året svarade två personer: en tok som skulle sälja 100m av E20 i Halland för 10 Mkr samt en markägare i norra Ale utanför Göteborg som ville sälja 13000m^2 åkermark & berg. Vi följde bara upp det ena svaret...

Ett halvår senare har vi skrivit på kontrakt, 13000 m^2 för 400kkr inklusive borrad brunn och 3-kammarbrunn med markbädd.

Nu väntar vi på förhandsbesked och skall därefter realisera vårt lånelöfte. När vi har en finansör går vi till en arkitekt som får hjälpa oss att göra det bästa av tomten. Huset i fråga kommer att bli en 1-plansvilla med 5 rum & kök. Dessutom har vi tänkt oss ett större garage. Maxbudgeten är satt till 2.6MKr.


Vi höres,
Henrik & Linda
 
Hej!

Det låter jo verkligen skitkul för Er ;D

Du får skriva lite mera allt eftersom att ni kommer längre fram i projektet. Gärna göra som många andra här på forummet: Gör en egen hemsida där man kan följa eran "resa" och samla inspiration :)

Lycka till!

/Jan

PS. man kanske skulle ha flyttat till Gbg. i stället. 33 kr/m[sup]2[/sup] :) istället för dom 1974 kr/m[sup]2[/sup] som vi fick betala här i trakten!!! ::)
 
En sida skall självklart upp! Jag tänkte även lägga upp de excelkalkyler jag plitat ihop hittills, förmodligen kanske någon annan kan ha nytta av dom och sannolikt kan någon tredje kanske hitta fel på dom :).

Vad gäller tomtpriset så trodde vi aldrig att vi skulle hitta något, de flesta tomter häromkring är betydligt dyrare så vi hade nog lite tur. Att affären dessutom gjordes upp direkt utan mäklare bidrog nog till att hålla kostnaden nere.


 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.