Hej
Jag skulle vilja ha en liten, tyst slipmaskin som man kan ha på köksbordet för små hobbygrejer, till exempel slipa sparstål till en liten svarv, vanlig slipning på trä eller stål eller avrundning av hörn på små delar.

Ungefär som denna:
http://woodgears.ca/misc/holder28-b.jpg

Jag har dock svårt att hitta något liknade. Det närmaste är bandfilar eller fingerslipar men de är handhållna. Jag skulle vilja ha en bordsmodell med vinklingsbar platta osv. Ett alternativ kanske är en figursåg som man kan montera en fil på?
Har ni sett något lämpligt i Engelska eller Tyska webshoppar?
 
Min fru skulle inte gilla att ha den där på köksbordet... Kanske skulle hon gå med på en Ferm-modell som jag såg i senaste GörDetSjälv.

[Bild lånad från verktygsboden]

27502_6f03f0487b7404488f4fce90eb1db086.jpg
Inloggade ser högupplösta bilder
Skapa konto
Gratis och tar endast 30 sekunder


Tycker själv den ser smidig ut för vissa typer av jobb men är osäker på märket... Det beror förstås på vad du skall slipa.
 
På vissa små bandsågar kan man montera ett slipband.
Om inte annat kan man köpa slipband i vilka storlekar man vill och sätta på vilken bandsåg man vill. Men man måste då beställa ett X antal.
Pär
 
Vet att dremel har/hade en liknande modell som den på din bild.
 
Jag hittade denna som kanske får duga. Borde vara liten och tyst och går hålla fast i ett skruvstycke. Förhoppningsvis går det montera på något slags platta också. I brist på annat blir det nog denna.

http://www.youtube.com/watch?v=sQ3sjv7EvQ0
 
Enda problemet rent allmänt med sandning är ju att det dammar något oerhört. Kan ju vara tråkigt vid matbordet...
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.