lundq skrev:
Ja och nej. Vissa kommuner uppmuntrar användningen av avfallskvarn och andra förbjuder.

Själv är jag supernöjd med min Insikerator 100...som är godkänd av kommunen. Vi tömmer sopkärlet mindre än en gång per månad nu,
Har svårt att förstå att det skulle göra så stor skillnad på sopmängden av att mala ner matrester. Vi sorterar allt avfall och det som blir överlägset mest av är plast. En kasse blir fylld med plastsopor på någon dag. Sedan kommer pappersförpackningar och först därefter kompost (tror jag). Vi har dock egen kompost, men det blir bara en liten hink (3-liters?) i veckan. Blir knappast någon större skillnad på sopmängderna för oss i alla fall. Vi är tre i familjen.

Men det förstås.. Vi gör matlådor av mat som blir över och äter upp den på jobbet. Skulle man slänga all mat som går att värma igen skulle det förstås bli mer att mala ner. Men det skulle ju vara verkligt resursslöseri.
 
  • Gilla
DANNE_K_
  • Laddar…
Svar: 15

Jag vill ha den för att det är roligt att köra sönder matrester och annat. Äntligen är det någonting som drar mig till köket.
 
Grisar tycker ju att avfall är gott -
men jag skilde mig från min för länge sedan...
så en avfallskvarn som av slasken gör kompott
skulle fullända ordningen och redan!
:up:
 
Svar X (15).

Sparar kosing till familjen och bidrar till en renare miljö,
när vi till matresterna ner i avfallskvarnen säger adjö.
 
B
Svar: 15st

Har sedan köksrenoveringen för snart 6år sedan försökt övertala sambon om fördelen med avfallskvarn och att vi bör ha en. Hon har satt sig på tvären, av ren princip verkar det som.
Om det skulle komma en med posten så har hon inget val... :)
 
Ni som tror ni blir mer miljövänligare om ni maler ner era matrester i avloppet ska nog tänka om.
Handla mindre mat och ät upp det ni lagar så kommer ni göra en mycket större skillnad på miljön.
Miljön påverkas inte bara av alla sopporna, den påverkas ju genom hela kedjan från produktion till din talrik.
Att mala ner matresterna blir ju som att sopa in problemet under mattan och tro att det är löst.
 
Svar: X

För att slippa mötas av en svärm bananflugor varje gång man öppnar dörren till sopskåpet!
 
Svar: 15
en avfallskvarn har länge stått på min önskelista, men den har alltid fått stryka på foten för andra saker som frugan tycker är viktigare....;)
 
DANNE_K_ skrev:
Ni som tror ni blir mer miljövänligare om ni maler ner era matrester i avloppet ska nog tänka om.
Handla mindre mat och ät upp det ni lagar så kommer ni göra en mycket större skillnad på miljön.
Miljön påverkas inte bara av alla sopporna, den påverkas ju genom hela kedjan från produktion till din talrik.
Att mala ner matresterna blir ju som att sopa in problemet under mattan och tro att det är löst.
det ena utesluter väl inte det andra? Släng mindre och mal ner det som (oundvikligen) blir över
 
Svaret är 15.




Vi har en fjällstugan ute på en myr, man kommer inte dit med bilen på vintern, så det är ett väldens bärande av soppåsar, till bilen för att sedan lämna på gemensamma sopstationen. Att åka skidor till sopstationen är trevligt, men det kan bli väl många turer. Med den här får man ner matresterna i trekammarbrunnen och på så vis slipper man i alla fall bära maten.
 
15 st (x)
Hej
Jag håller påsatt bygga ett väldigt speciellt boende vid en sjö. Har två av tre hus klara. Avloppsanläggningen diskuterades med miljö avd på kommun. Allt känns ok. Ett reningsverk skall installeras till våren. Avfallskvarnen är det som slutligen kommer att ge hela anläggning ett oerhört proffsigt intryck.
Hus 1 är byggt som en romboid på 36 m2 med ett sluttande tak full takhöjd och loft ( garage)
Hus 2 är byggt med en vinkel. Vinkeln är på 36 grader taket lutar full takhöjd inne. Stora fönster mot sjön. Är som jag kallar det en stor friggebod.....56 m2 stor

Hus nr 3 startas när dessa två är fullt klara, men det kommer också att ha ett slutande tak med en träbolag på 21 m längd i taket.
stor altan mot sjön.
jag trr att denna kvarn passar hos mej!!!!!

obs det är en sommarstuga!!!!!!!!!!
"Myra
 
X - 15.

Vore skönt med en kvarn då försökt med kompost men luktar illa och är svår att hålla vid liv året om och sen är det inte så mysigt att springa till komposten i -20 grader och på sommaren är det rena rama flugodlingen.
Avfallskvarn vore perfekt då vi kommer få kommunalt avlopp installerat inom närmsta året.
 
Svar 15st.

Det skulle ju vara skönt att slippa gå ut med kompostpåsen mitt i vintern. På sommaren slipper man både små flugor och dålig lukt. Och så är det ju miljövänligt också :)
 
Svar: X - 15st

Vi har ett fritidshus där vi spenderar stor del av våran ledig tid, tyvärr inte tillräckligt för att kunna ha en matkompost gående på ett bra sätt. Med två barn blir det ganska mycket rester. Dessutom har vi endast sommartömning av sopporna och att slippa ta hem matresterna de helger vi är ute på vintern vore fantastiskt.
 
X

För att mina barn ALLTID bara släpper ner matresterna i vasken, då vore det skönt att bara kunna mala skiten och iväg, skulle underlätta massor! :)
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.