Hej!
Jag köpte ett hus från -64 i juni med orginaldräneringen. På besiktningen gjordes några fuktmätningar vilka var under gränsvärdet. Det luktar dock i huset vilket besiktningskontrollanten sa berodde på en plastmatta under klinkersgolvrt i källaren. Vi litade på det och tog upp någon platta från golvet - ingen matta.
Vi lät huset vädras ordentligt nu på sommaren och tänkte att det varit tillslutet för länge (förra ägaren var 80 år och rädd för att öppna fönster..). Lukten minskade men fanns ändå kvar.
Igår ville vi börja röja i källaren och ta ner gipsskivor och panel i ett av rummen för att kunna putsa betongväggarna istället. Vi tänkte att lukten sätter sig i organiska material.
En vägg var fuktskadad och vi kunde se på klinkersen att även fogarna var missfärgade. Detta nämndes inte i besiktningen. Troligen är det ju detta rum som bidragit med lukten.
Borde inte besiktningskontrollanten sett de mörka fogarna och tagit en fuktmätning i det rummet som ligger i norrläge och med tvättstugan vägg i vägg?
 
Välkommen till forumet!

Att sätta panel och gips på betongväggar i en källare är alltid en riskkonstruktion. Nämndes ingenting om det i besiktningsprotokollet?
 
  • Gilla
Lenkan1
  • Laddar…
I vissa besiktningsdokument står det om gammal källare i generell riskkonstruktion. Besiktningsmän är inte så bra vissa tror, de missar en hel del enligt många trådar på nätet. Men orginaldränering från 60 talet......då antar jag att ni ändå räknat med att göra om det inom kort.
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.