Svar: 15

Vårat matavfall mals ner i kvarn
Då får vi lyckliga och friska barn
 
Rätt svar är 15 (X)
I
Jag ska göra om köket i nyköpta villan och en avfallskvarn har jag funderat på länge.
 
Svar: 15 (X)
Komposterar mycket idag, skulle vara skönt att slippa ta upp allt smått från vasken utan bara spola ner det i avloppet.
 
Svaret är 15.

Jag sorterar idag organiskt, men nu sommartid måste man tömma påsen när den bara är halvfull om det inte ska mögla. Spelar ingen roll att man har ventilerad påshållare. Om jag hade vunnit en avfallskvarn hade man sluppit det.
 
Svar x
Har byggt nytt hus och vi sorterar allt vårt avfal vilket gör att det i princip bara är matrester som behöver gå i den gröna tunnan för förbränning. Det gör att vi under sommaren måste beställa tömning av tunnan bara för att undvika allt för dålig lukt. Eftersom tunnan bara har lite avfall på botten så känns detta onödigt både ur miljösynpunkt (mer transporter) och ur privatekonomisk synpunkt (betalar per tömning). Med en avfallskvarn skulle vi lösa detta problem och dessutom skulle det bidra till biogasframställningen i kommunen.


Mvh Jon
 
Rätt svar är 15 (x)

I min kommun är avfallskvarn dock inte tillåtet på VA-nätet pga sedimentering i långa självfallsledningar med låga flöden och låg hastighet (=stopp i ledningarna och andras källare översvämmade) Enligt denna källa http://www.byggahus.se/kok/och-nackdelar-med-avfallskvarn-i-koket var det 2011 godkänt i ca 70 av 290 kommuner och kanske inte i alla orter i dessa kommuner heller.

Med rätt förutsättningar tycker jag dock detta är en bra produkt. Reningsverket bör dock vara utrustat med rötkammare och gasproduktion för att allt biologiskt material skall kunna utnyttjas!
 
Svar: X. 15

När man bor i en kommun som tar hand om avfallet, rötar och gör biogas känns det perfekt att stilla samvetet när man slänger ungarnas halvätna mat.
 
Svar 15
Jag håller på att bygga ett fritidshus med helt miljövänliga material och med ett stort ekologiskt fokus. Målsättning är att kunna bygga och bo och samtidigt belasta natur och miljö minimalt. I detta hus skulle en avfallskvarn passa utmärkt.

Var rätt om vårt klot. Vi har bara ett.
 
Svaret på frågan är upp till 15 modeller.
Är medicinstudent sedan några år tillbaka och köket, matlagning är ett stort intresse. En student ekonomi tillåter verkligen inga dyrare inköp av något slag. Vore super att för en gångs skull på ca 5 år få skämma bort sig med en modernitet i köket,till min nya lägenhet som jag flyttar in i, i höst.
 
svar: X

Oj så denna pryl hade gjort nytta i vårt hem. Börjar bli less på överfulla soptunnor och
ett par "svängar" till tippen mellan tömningarna.
 
X: 15

Vi har bytt taket och nu regnar det inte in. Vi har dränerat om, och det blir inte fuktigt i källaren. Vi har bytt till treglasfönster och är numera energisnåla. Vi har skaffat värmepump och har mer miljövänlig uppvärmning. Men fortfarande slänger vi 50liter+ hushållssopor per vecka. Dags för åtgärd!?
 
Svar 15, dvs X

Frugan insisterar på avfallskvarn i vårt nya kök och med tajt budget så verkar vinkylen, som jag gärna vill ha, få ryka... Hade ju varit trevligt om vi båda kunde få bli så där härligt extra glada i nya köket!
 
Svar: X

Min fru skulle aldrig gå med på att vi lägger tusenlappar på lyx som den här. Enda möjligheten för mig att komma över en är att vinna den. :)
 
Svar 15 (X)

Med en avfallskvarn underlättar det för vår familjs dagliga liv i köket och vi bidrar dessutom till en bättre miljö samtidigt som vi sparar pengar. Med en avfallskvarn slipper vi allt besvär som är förknippat med konventionell källsortering och kompostering.

Om alla hushåll skulle installera en avfallskvarn så slipper vi en massa transporter kors och tvärs för att transportera allt matavfall som vi slänger i soporna.

Avfallskvarnar är en del av framtiden för miljö och omtanke, detta är något vi i vår familj vill ta del av.
 
Svar: 15

Vi håller precis på att bygga nytt hus, skulle passa utmärkt med denna under.diskbänken!
Och så skulle vi spara lite pengar på sophämtning!
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.