Vi har en brunn på tomten som vi tänkte använda när vi vattnar. Vi har köpt en bevattningspump som slutar fungera efter ett tag, nån gång har det hjälpt att fylla slangen och motorn med vatten. Vi är faktiskt inne på pump nr två nu och den beter sig på samma sätt som den första. Ska det verkligen vara så? OBS, det är ingen dränkbar pump vi har.
 
Vilken pump är det du har? Kan du länka till den?

Har med en bevattningspump, räcker att fylla slang + hus en gång sedan funkar det, så som du beskriver det ska det inte vara.
 
Tack för ditt svar. Hoppas du kan se länken. Saken är den att när den stannar så fortsätter motorn att gå, så den är inte stendöd. Men något vatten kommer inte. Som jag skrev innan så har det hjälpt en gång att fylla på mer vatten. Men efter en timme eller två så orkar den inte längre. Och vatten finns i brunnen så det borde räcka. Kanske man inte ska köpa billighetsvarianten :thumbdown: :banghead:
http://www.harald-nyborg.se/gardenjet-pump-600w.html
 
Har du botten/backventil i änden på sugslangen?Stannar du pumpen så ligger vattnet kvar i sugslangen.Risken är annars att vattnet rinner ur och pumpen suger luft.
 
Precis som Taxen skriver kan det mycket väl vara så att den suger luft, antagligen ifrån backventilen eller ifrån någon koppling där det sitter en gummi packning.
 
Tack för ditt svar också Taxen. Vi har backventil på den. Kan den ändå suga luft?
 
Det kan ju vara något skräp i den så att den kärvar när den ska stänga. Ni har den inte så den ligger på botten? Den ska hänga en bit ovanför botten.
 
Det är inte så att sughöjden blir för stor när pumpen gått en stund? Den klarar inte mer än 8m mellan pump och vattenyta.
 
Har precis fått samma problem med min pump (Biltema 1100 w http://www.biltema.se/sv/Fritid/Tradgard/Bevattning-och-Pump/Pumpautomat-17961/) trodde det var pumpen som började bli dålig eftersom den fungerat tidigare i sommar. Eftersom den var 10 månader var jag och bytte på garantin. Köpte en utan hydrofor som annars är lika som ovanstående http://www.biltema.se/sv/Fritid/Tradgard/Bevattning-och-Pump/Bevattningspump-BP-17951/). Kopplade in, fyllde pumphuset med vatten och körde igång. Pumpade på bra i ungefär 15 minuter, sedan samma problem - verkar bli luft i systemet. Vattenstrålen blir kortare och kortare för att till slut inte pumpa något vatten alls, allt medan motorn i pumpen jobbar på. I övrigt samma som tidigare inlägg. Brunnensslangen är cirka 4 meter (pumpen ska klara 8 meter). Väntar jag ett tag och fyller på nytt vatten i pumphuset fungerar den ett tag igen. Tog upp slangen och filtret var inte igensatt eller så. Slangen ligger inte på botten utan hänger under vattenytan. Vad göra?
 
En tanke: Kan det vara backventilen som har gett sig? Hur går det att kontrollera i så fall?
 
Om slangen hänger en bit under vattenytan hela tiden så låter det som att pumpen får tjuvluft från någonstans, troligen ett litet hål i sugslangen eller i kopplingen till pumpen.
 
Uppdatering: Bytte till ny slang inkl. backventil. Verkade vara backventilen som var problemet + att det är mkt låg nivå i brunnen (cirka 5 meter djup brunn), så troligen sjönk vattennivån riskabelt nära änden på slangen/backventilen när man kört ett tag. Ny 7 meter slang med backventil från Biltema (169 kr) fick det att fungera igen.
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.