Hej,

Vi tänkte höra om det är någon som har byggt Stora Mariannelund genom Smålandsvillan och i så fall hur mycket NI fick betala för ett sådant hus inkl. div. tillval(nyckelfärdigt)? Hur har ni löst ytan på övervåningen? Är den för liten för 3 sovrum + badrum?

Hur mycket kostade er övervåning att inreda?
 
Vi har byggt ett Stora Mariennelund utanför Borås och vi gav 1,615000 inklusive tomt,bygglov,byggkartor osv.
Tillval: farstukvist, garage med förrådsdel, torktummlare, tvättmaskin, annan spis pärlspontluckor i kök, fönster på övervånning, spröjsade fönster.
Vi valde bort allting i badrummet och kaklade själva och köpte annan inredning. Jag tror vi fick ca 8 500 för detta. Badrummet vi själva gjorde kostade ca 45 000 men det är inräknat i 1615000. Tomten kostade 40 000.
Vi är väldigt nöjda hittils.
 
Vi flyttade in i vårt Mariannelund i mars i år och vi fick ge totalt 1590000:- inkl. bygglov anslutning till el o va osv.

De tillval vi gjorde var:
Diskmaskin
Tvättmaskin
Torktumlare
Varmluftsugn
ekluckor i kök
finare innedörrar
innetrappa till ovanvåningen
entréverandra
spröjsade fönster
dubbefönster på gavlarna på ovanvåningen
garage 4,55X8,45 m (beställde vi genom Smålandsvillan men från Björklidens. De har samarbete med varandra o Björklidens var billigare)

På ovanvåningen kommer vi att ha ett sovrum, ett biorum och en toalett men jag tror inte att det är några problem att ha 3 sovrum + toalett däruppe. Vår säljare rekommenderade oss att ta takkupan som tillval om vi hade tänkt ha fler rum däruppe pga att det annars kan bli ganska mörkt..

Men vi är jättenöjda med vårt hus och har absolut ingenting att klaga på... =)
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.