Jo vi har span på ett hus som är till salu. Om vintrarna har vi sett att denna hörntomt blir avstjälpningsplats vid snöskottning. Inget bi kommer att accepter om det är vi som blir de nya ägarna, men vi undrar ändå vad snöns enorma mängder smältvatten kan ha gjort med tomten hittills o även med husgrunden...????
 
Hej. Det är svårt att svara på utifrån den korta beskrivningen.

Här själv en hörntomt i en trevägskorsning och får ta emot en hel del snö. Markens lutning gör dock att det rinner bort från tomten och ut på vägen och inte in mot huset. Vi märker inte av att det skulle ha någon inverkan på vare sig hus eller tomt annat än lite extra grus vid tomtgränsen på våren.
 
Hur nära tomtgränsen står huset?
Hur lutar marken?

Vi bor på en hörntomt, snöhögen hamnar till 95% på vändplan, högsta punkten på vändplanen är 2-3 dm lägre än vad marken vid garaget är, så vi får inget smältvatten in mot garaget. Garaget ligger några meter in på tomten. Det som händer hos oss är att buskarna vid tomtgränsen får lite stryk av snömassorna.
 
Jag håller förstås på er att ni ska kunna förhindra denna avstjälpningsplats, men hur hade ni tänkt lyckas med det?
Det finns ju kommentarer som "det har vi alltid gjort"
 
För att minska risken för snötippning kan ett staket hjälpa.
 
blakkdukk skrev:
För att minska risken för snötippning kan ett staket hjälpa.
Ja staket får det bli och det är inte grannarnas skottande som stjälps utan den kommunala snöröjningen. Huset byggt på krypgrund (80tal) ligger ca 15 m in på tomten. Tomten sluttar som en grop just där snön brukar vara....en naturlig grop/urgröpning eller orsakad av snön...
Besiktning blir förhoppningsvis innan årsskiftet o då får vi ju påpeka vad vi sett o hoppas det går att undersöka närmare.
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.