Kalasclas skrev:
Hur kan bilar rosta av att stå ute? Värre att köra in och ut dem ur garaget hela tiden!
Poängen var i det hela att garaget inte är ett jättestort soprum/lagerhall.
Det kan ju även vara så att folk inte kör bilen in och ut konstant utan att bilen faktiskt står inne under en längre tid, är du noga med skötslen och kanske tom spolar av bilen innan du kör in den så är det nog ingen större fara av att den skulle fara illa.

Bygga ett stort garage och värma upp det och sen ha det fult med skit är ju tämligen meningslöst.
 
vet inget men hört att nåt som heter klimat kan påverka, så länge inte fordonet är byggt i rf-stål.med låg kolhalt.
 
Och du menar att bilen mår bättre av att köras in och ut ett garage flera gånger /dag?

Ytterst tveksam att Toyota och Volvo suvar rostar utomhus...
 
Det är väl främst på vintern bilen tar skada av garage om det är uppvärmt!

Tror det bästa för bil är carport! Då vädrar det samtidigt som det skyddat ovanifrån :)
 
  • Gilla
Lottsas
  • Laddar…
Förlåt ska inte kapa tråden med massa nonsens :)
 
Hemmakatten
Pumba hade en bra kommentar om att uppvärmning av förråd/garage fyllda med saker kostar en hel del pengar. En annan aspekt när man bygger nytt hus är att varenda kvm kostar runt 20.000 kr att bygga. Vi gick från stort hus med halv källare till 115kvm (2 sovrum) när barnen flyttade hemifrån.

Det är en styggelse som förstör hela rumskänslan med lösa garderober. Mycket mer elegant och praktiskt med hela inbyggda garderobsväggar eller klädkammare.

Att agera förråd till utflyttade barns saker blir dyrt om ni måste bygga större hus enkom för det. Försök lösa det genom att höra med andra som bor i stort hus, få ungarna att rensa och slänga saker eller hyr ett förråd hos Shurgard som ni delar kostnaden för med barnen.

Ett allmänt förråd behövs nog för de flesta, antingen inne i huset eller i separat förråd. Tipset är att hålla det litet. Passa på att slänga och rensa bort saker ni inte använder. För kläder är den gyllene regeln hos oss att om man inte använt kläderna på 1 år så behövs de inte. (Undantaget beravningskostymen och galaklänningen som kanske inte används så ofta.)Vi hade 3 tillfälliga boenden innan vi kunde flytta in i vårt nya hus. Och lika många gånger har vi kämpat och flyttat runt våra saker. När vi äntligen kunde packa upp konstaterade vi att vi inte saknat det mesta. Så trots tidigare utrensningar åkte faktiskt det mesta bort. Men ett litet, uppvärmt förråd i carporten har vi med plats för verktyg, extra frys, inkommande vatten, säsongsprylar mm.
 
Kör man bilen ut och in ur garaget flera gånger per dag så undrar jag vad man har för sysselsättning?

Vår garageport öppnas väl i genomsnitt 6 gånger i veckan (vi har fjärrstyrd port och har alltid bilen i garaget). Bilen är årsmodell 2000 och det brukar inte folk tro när de ser den, röda bilar brukar inte vara så fräscha i lacken efter 10+ år.
 
Nerre skrev:
...Bilen är årsmodell 2000 och det brukar inte folk tro när de ser den, röda bilar brukar inte vara så fräscha i lacken efter 10+ år.
Att den inte står ute i solen jämt gör nog mycket till skicket.

UV-strålningen i solljuset mattar ner mörka lacker.
Därför brukar gamla silvermetallic-bilar se mindre slitna ut.
 
Vi är fyra i familjen. Varje barnrum har två garderober. Vi har också snedtak och isolerad vind - mycket bra förvaring. Stora sovrummet på öp har en ca 8 kvm walk in closet under snedtak. På nedre plan har vi ett rum på 8-10 kvm som utnyttjas som förråd. Garaget är kall variant så där finns verktyg, ute saker mm. Det som sväljer mest prylar är nog isolerad vind så det rek om ni har 1,5 plans hus.
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.