Någon som har tips på någon bra poolvärmepump till en pool på ca 11m3? Skulle villa ha en som inte är allt för dyr och inte drar för mycket i el.
 
Jag skaffade en 12'a från Primastar,
http://www.primastar.nu/Poolvarmepump.htm

Dessa är egentligen samma som Gullberg & Jansson (samma leverantör till båda?? med identisk instruktion etc.)
http://www.gullbergjansson.se/produkter/poolvarmepumpar/utomhuspool-och-spa/

Jag frågade Primastar om detta och fick svaret att G&J inte vill att Primastar skall sälja under samma namn då det är billigare där än hos dom som säljer under G&J namnet. Verkar ligga 2000:- billigare via Primastar jämfört med om det står G&J på pumpen.
 
TeroM:
Hur varmt kör du i poolen? Har du kollat elförbrukningen? Jag har en ovanmarkspool på 16000L och skulle behöva värme. Svårt attt koppla in?
 
Lätt att koppla in.

Vi har en liten pool, 9 m3 där allt står stilla under natten, cirkulation startas kl 8 på morgonen och går till 19:00 på kvällen. Värmepumpen stänger av själv om vattnet inte cirkulerar. Poolen tappar 3 - 4 grader under natten trots solfilm.

Jag har ställt värmepumpen på att hålla 25 grader, men så snart solen kommer fram runt hörnet, ungefär vid 10:30, börjar solfångarna, 8 m2, trycka på med värme. När vattnet från solfångarna är varmare än 26 grader slår värmepumpen ifrån och bara solfångarna tillför värme. vi brukar ha 28 - 30 grader i poolen på eftermiddagarna.

Jag startade upp poolen i början av maj, hitintills (kollade för en vecka sen) har värmepumpen dragit 180 kWh. Billigt pris för en nöjd fru :)
 
  • Gilla
corre
  • Laddar…
Okey. Har någon bild på installationen? Klarar man sig på 10A? Måste få värme i poolen, känns bortkastad annars. Så få soldagar som det kan bli en sommar. Tror du din värmare kan funka till en 16cbm pool?
 
Inte så mycket att ta bild på, en värmepump som hänger på utsidan altanräcket, med två vita slangar ...
Solfångeriet avhandlas i en annan tråd som handlar om att montera solfångare på plåttak.

12'an som jag har skall enligt Primastar vara lagom för en pool som är 15-25 m3 så från en säljares synvinkel skulle det funka. 10A säkring räcker.

Värme är gott att ha i poolen.
 
sorry för 1000 frågor.. :)

Men var du tvungen att köpa en ny pump till poolen? Kräver värmaren ett visst flöde igenom? antal liter/ timme..
 
Jag driver vattnet i poolen med denna,
http://primastar.nu/Sandfilter Optima.htm

onödigt stor för poolen men skaffade den just för att den skulle orka med solfångarna som är 4 meter över pumpens nivå.

Det går säkert att räkna på optimala flöden men vi kör allt genom med full fart :) Det gå att komplettera med ett kitt för att kunna begränsa flödet genom värmepumpen men efter att jag pratat med Primastar, valde vi att skippa det.
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.