Funderar på att buda på ett hus där garaget står en garagebredd från huset och sitter ihop med nästa hus. Hur enkelt kan man göra det när det gäller att bygga tak över mellanrummet för att få en carport?


Tänker mig att eftersom väggarna redan finns på sidorna så kanske man kan regla något och sen bygga ett tak. Är i Norrland så det måste tåla snö. Eller måste man ändå gå hela vägen och bygga rejäla stolpar mm?


Vad kan det tänkas gå loss på i runda tal?


Tacksam för återkoppling från er som vet.
 
Vad är en garagebredd, bredden av en normalstor personbil? 3m?

Rent byggnadstekniskt är det knappast svårt att få till en carport mellan två byggnader, men det är nästan omöjligt att svara på något mer utan att veta mer om konstruktion, byggnadshöjder, avstånd, materialval och önskemål och krav.

Får du sedan göra en sådan tillbyggnad, vad säger detaljplanen för området? Hur hanterar man brandspridningskraven mellan byggnader om en sådan sammanbyggnad innebär att ditt hus, garage och grannens sitter ihop?

Men om det är ok med kommunen, torde det i de enklaste fallen inte vara särskilt kostsamt.
 
Ögonmåttet säger att det är samma bredd som det befintliga garaget. Så säkert 3-3.5m. Grannen bortanför har byggt ihop något liknande så antingen är det ok med kommunen eller så har ingen anledning att klaga om det saknas tillstånd :)

Förstår att det är svårt att säga utan att veta så mycket om omständigheterna. Men när jag sökte på carports här så var det tal om hundratusen och uppåt. Antar att det gäller fristående med förråd mm.
 
Ring och hör med kommunen om de tycker att det är OK.

Sen kan du ju alltid knalla över till grannen och höra vad denne säger om dimensionering, konstruktion mm. Kanske kan du få lite bra info om huset också.
 
Grannen kanske har ett hum om vad det kostade också. ;)
 
Ni har helt rätt. Känns bara lite påträngande att knacka på hos grannen och surra när man inte bor där. Men flyttar man in blir det rätt mycket surrande sen ändå.

Tack för synpunkterna!
 
Vänd på det.

Jag skulle snarare bli glad om en blivande granne kom förbi och introducerade sig innan man flyttar in.
Kan vara bra att växla telefonnummer och prata lite om lokala förhållanden. De som har bott i området vet vilka växter som unkar bra och mindre bra. De vet hur det brukar blåsa och rena osv vilket är bra tt veta om manplanerar uteplats eller altan osv.

Inte heller helt fel att göra en enkel motagning typ kom förbi och säg hej över en grillad korv eller så efter inflyttning
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.