TF83
Tjena!

Köpte en olskär tvättställsblandare ifrån ikea och märkte att den har 3/8" 9;5mm anslutning. Vilket jag såklart inte lykats hitta någon övergångsnippel till..
Jag skulle behöva en sån här med r15 till 3/8" anslutningen på ikea blandarn:
http://www.jula.se/overgangsnippel-450663

Hur har ni andra gjort med era ikea blandare?

Mvh Tommy
 
Krilleman
Redigerat:
TF83
Nja.. Det är hona ifrån olskärblandaren som är 3/8" sen är de även två honor satt sitter på de befintliga vattenrören, fast dessa är lite större en 3/8" så därav att ja lär ha en övergånsnippel med 2 olika storlekar, typ som den ja länka till.
 
P
De är ju precis det som krilleman länkat till!
 
Redigerat:
  • Gilla
Johan ryd
  • Laddar…
Krilleman
Hur ser din installation ut med dom två befintliga honorna ut? Behöver ju inte vara R15 Muff-ände (låter konstigt i mina öron) utan kan ju även vara gamla Securex muttrar!

Vad satt där innan?

Skicka upp en bild så du får ett mer korrekt svar!
 
TF83
Det är en toa vi gjort om, det har setat en tvättställsblandare där tidigare också, den blandaren hade en hane som va skruvad till honorna.
Jag är inte så hemma på just vvs så får ursäkta ev dumma frågor.
Jag hittade iaf en gammal bild på de rör som jag vill koppla på den nya blandarn på, det syns dock dåligt, men den enda bilden jag har för tillfället.
123_zps1c428ae5.jpg

Och då jag köpte blandaren hade jag glömt kolla måtten på honarna som sitter på toa (bilden ovan) så påvägen hem köpte jag 2st sånna här:
http://www.jula.se/overgangsnippel-450663
Och chansade på att de skulle passa, men icke.. Dock så passade den smalare delen utav julas övergångsnippel i honorna på väggen, men inte till honorna på ikeas blandare som då är enu mindre.

Tittar man på monteringsanvisningen på olskär så ska det vara 3/8" 9,5mm i sverige.. Vilket vara rätt svårt att hitta?
http://www.ikea.com/se/sv/assembly_instructions/olskar-tvattstallsblandare__AA-549575-1_pub.PDF

Jag tog med mig nippeln ifrån jula samt monteringsanvisningen ifrån ikea och gick in på coop bygg och sa att ja behövde ha en nippel som skulle ha lika som den smala delen ifrån jula nippeln och ha en 3/8" på andra änden satt ja kunnde koppla på ikea blandarn där, då sa hon på coop bygg att;
-"har du köpt blandarn på ikea kan du nästan känna dig lurad då dom bara har specialmått.. jag köpte själv en blandare därifrån som jag fick lämna tillbaka för att jag inte kunde koppla in den".

Men det låter ju också skumt då många har ikea kök/badrum! Får ta och åka in till röris på måndag annars och höra.

Mvh Tommy

*edit* såg även att biltema har exakt likadan blandare, där står det: "Neoperl® anslutningsslangar: 10 x 400 mm, G 3/8"." men dom säljer dock ingen sådan koppling heller..
http://www.biltema.se/sv/Bygg/VVS/Badrum/Blandare/Tvattstallsblandare-86568/
 
Redigerat:
Det är inga problem att hitta kopplingar som passar. Jag skulle råda dig att ta bort de hemska prisolrören och dra nytt. Då drar du 12 mm till blandaren och monterar en 12xR10 koppling mellan. Vill du ändå behålla rören, så kapa bort de gamla muttrarna och dra dit nya kopplingar. Glöm inte stödhylsor.
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.