Hej!

Vi kommer att gjuta garageplatta själva, ca 8,5 x 6 m2. 200 mm cellplast som isolering. Men det vi undrar över är hur tätt hullingarna bör sitta som cellplastskivorna fixeras vid varandra med? Räcker ett paket om 250 hullingar till denna storlek av platta? Funkar det att slå i dem rakt ned i översta cellplastlagret så att de fäster i det undre eller ska vi snedspika i dem? Cellplasten fäster vi inte på annat sätt?

Vi kommer också att förstärka plattan med armeringsjärn i ytterkant, utanför armeringsnätet. Kan vi skarva armeringsjärnen i hörnorna med najtråd (så att vi får ett kors) eller måste vi böja armeringsjärnen i hörnorna och sedan skarva?

En sista fråga, vi hade tänkt använda vibrationsfri betong. Är det någon skillnad jämfört med flytbetong förutom att vi slipper vibrera den med stav? Bör vi helikopterslipa även den vibrationsfria betongen? Andra fördelar och nackdelar?

Tacksam för svar snarast och stort tack på förhand!
 
Hullingarna ska sitta ca 1 per m2. Är plattan pålad annars brukar man inte behöva hullingar. Armeringen ska bockas i hörnen. Har ni tänkt kantbalksarmering? Vibrationsfribetong (SKB) kan man inte slipa med en helikopter. Den spricker mer än vanlig betong och brukar inte rekommenderas till synliga betonggolv.
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.