Vad får man på ett ungefär betala för att installera en trappa "inklusive allt" från en våning till en annan inomhus i en vanlig villa? "Inklusive allt" avses här totalpris för trappa inkl. upptag av hål i golv av hantverkare, monteringsjobb av hantverkare, priset på en "normaltrappa" i trä, samt ev övriga omkostnader som jag glömt.
 
Beror på hur ditt hus är byggt. Är det trä eller betongbjälklag? Betydligt enklare med trähus.

Du måste göra en sk anmälan till kommunen eftersom du påverkar bärande element i huset. Om det tillkommer boyta genom att du tex inreder vinden kan de kräva in fler saker som tex brandskyddsbeskrivning samt att du måste ha en kontrollansvarig (KA).

Vi hade betongbjälklag så det blev mycket omfattande att montera in en trappa till vinden. Kommunen krävde Konstruktionsritning så det blev till att jaga konstruktör för att räkna på det. K-ritningen krävde en avväxling i form av stålbalk. En smidesfirma tillverkade den och monterade. Sedan kunde en betonghåltagare öppna upp hålet i bjälklaget.

Priser på trappa och arbete beror mycket på vilken sorts trappa du skall ha men räkna med att priserna börjar på 20 000 för trappan (obehandlad furu) och sedan tillkommer monteringskostnad på kanske ett par tre tusen efter ROT.
 
  • Gilla
Jonas_1989
  • Laddar…
Denna offert har jag fått av en trappsnickare, Detta är själva trappan och montering, ingen håltagning eller att fixa väggar/golv runt om kring ingår; Pris ex moms!

Offert U-trapp

Höjd golv - golv ca 260 cm. 16 höjder.
Trappbredd 90 cm.
U-trapp, tät i furu. 21 900 kr.
(Tillägg för eksteg. 6 300 kr.)
Vitmålning av vangstycke och lackning av steg. 2 255 kr.
Handledare rund 40 mm. 2 780 kr.
Handledsbeslag, förnicklade 7 x 52 kr. 364 kr.
Transport och montering. 3 200 kr.

Material: Vangstycke och plansteg 40 mm furu/ek.
Sättsteg 12 mm mdf-board.
Färgkulör, NCS- S 0502-Y
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.