Söker bra matjord för gräsmatta, runt 40 kbm. Tomten finns i Eslöv. Nån som har tips om var man vänder sig?
Sen undrar jag om vad det smidigaste sättet att planera ut den mängden jord är? Klart, det smidigaste är såklart att låta nån annan göra jobbet med en grävlastare, men är det görbart med en självlastande dumper? Kanske till och med blir lite roligt :)
 
Se bara till att du inte kör i den utlagda jorden. Bäst är skottkärra för utläggning, släpa en stege på tvären för planing och manuell trampning 3ggr och sist krattning. Dumpern är bra att köra fram jorden.
 
Redigerat:
Blir för hårt om man kör i jorden menar du? Trodde man ville ha det ganska hårt?
 
DrBosa skrev:
Blir för hårt om man kör i jorden menar du? Trodde man ville ha det ganska hårt?
Du vill ha det lika hårt som det blir när du går på mattan. Alltså trampning. ;)
Om man trycker till jorden för mycket t.ex. med en dumper kommer tjälen att lyfta detta redan första vintern och så har tråkiga valkar i gräsmattan redan nästa år.
 
Använd en kompaktlastare typ avanti 520 för att transportera ut massorna. Lär gå mycket fortarare än en självlastande skottkärra. Klart på en dag om du ligger i, en helg om du ska fika och slappa också.
 
Har aldrig kört en sådan, men går dom inte rätt långsamt? Som en minigrävare ungefär? Med en kompaktlaster kan man ju köra rallycross.
 
4 km/h enligt cramo
 
Beställde finharpad matjord från Lunds grusterminal för några veckor sedan. http://www.lundsgrusterminal.se/ . Såg ut att vara bra kvalitet på jorden.

Mvh /Joakim
 
Joakim I skrev:
Beställde finharpad matjord från Lunds grusterminal för några veckor sedan. [länk] . Såg ut att vara bra kvalitet på jorden.

Mvh /Joakim
175kr/kbm låter ju faktiskt inte så farligt heller. Tack för tipset.
 
DrBosa skrev:
175kr/kbm låter ju faktiskt inte så farligt heller. Tack för tipset.
"Matjord" kan betyda att det är ren återvunnen jord. Blir för fett och hårt för gräsmatta. Det bör vara rejält utblandad med sand, mull och gärna trädgårdskompost. Runt 5% stenmjöl är inte dumt heller. Fråga dem om de kan blanda till detta åt dig.
 
Körde ut drygt 70 ton på två dagar i början av maj med en självlastande skottkärra (minidumper). Var inget roligt jobb och hade alla gånger i veckan tagit en Avant eller något liknande om jag skulle ha gjort om jobbet. Gick långsamt och jag var tvungen att gå brevid hela tiden... var helt enkelt ganska jobbigt och bökigt. Fel maskin för jobbet helt enkelt...
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.