M
Hej
Många robotklippare verkar lämna mycket oklippt utanför begränsningskabel. Den enda som marknadsförs som bra kantklippate tycks vara robomow. Hur mycket lämnar era robotar oklippt.
 
ingenting, eftersom gräset går mot plattsättningar, stenkanter i jämnhöjd med gräset, berghällar, täckbark osv

HQ klipper ju dessutom 28cm över begränsningen i standardinställningen.
 
M
Pacman, du har den ultimata lösningen vi alla vill ha. Robot som tar bort arbete utan att ge ett nytt med massa trimning. Hur breda plattor måste man ha mot en vägg för att HQ skall klippa rent.
 
mecklarn skrev:
Hej
Många robotklippare verkar lämna mycket oklippt utanför begränsningskabel. Den enda som marknadsförs som bra kantklippate tycks vara robomow.
Det är väl en säkerhetsgrej helt enkelt, de flesta tillverkare väljer att ha ett stort avstånd mellan kåpan och knivarna för att skona oförsiktiga fingrar och tår.
 
M
Visst Gimbal. De verkar dock ha olika system för kantklippningen. En del tycks gå längre från begränsningskabeln under kantklippningsmomentet och därför blir mindre oklippt. Tillverkarna är tyvärr mycket dåliga på att ange hur mycket som blir oklippt.
 
Hej på er, lånar tråden lite.

Vi håller på att planera trädgården med gräsmatta och gränsande marksten/plattor och rabatter. Vi kommer att anpassa trädgården till en robotklippare och vill INTE kantklippa. Hur ska vi tänka med plattor/sten/rabatter, begränsningskabel och val av klippare? Är det bara till att tänka som Pacman skriver att ha allt i jämnhöjd med gräset? Vad har ni för erfarenheter?
 
Med 20 cm sten runt gräsmattan (och i jämnhöjd med) så kan du välja klippare fritt ur den aspekten (av de som använder guidetråd) . Förmodligen räcker 14 cm också.
Kan du dessutom se till att det är plant där klipparen behöver vända så ökar möjligheterna till en lyckad installation.

Vissa klippare kan bli lurade av hinder som den kan klättra mot (i a f min LD-M) och inte stanna som man tycker den borde. Så efter att jag sett den klättra upp på björkstammen så blev det slinga runt den med.

När det gäller kantklippning längs guidetråden så kan det bli spår i gräset av klipparen, speciellt i hörn där klipparen behöver vända och riskerar att slira lite. Så vissa kör på olika avstånd varje gång, vissa varierar mellan medsols och motsols, vissa kör i 'halvbågar' och studsar mot guidetråden. Och vissa gör spår.
 
Så bra, det är så vi tänkt att göra. Det kommer nog bli blandat med sten, trädgårdsgrus och några få rabatter. Alla träd togs tyvärr bort inför försäljningen av tomten tomten så någon "trädklättring" blir nog inte något problem. Kommer dock köpa några bärbuskar, fruktträd och större buskar som syrén etc. som klipparen kommer att behöva gå runt. Behöver man lägga guidetråd längs alla gränser till gräsmattan? Kör klipparen tills den når guidetråd alternativt tills det tar stop mot ett hinder?
 
Många klippare hittar till laddaren via guiden, så det måste gå att köra längs hela slingan.
 
Redigerat:
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.