Vi anlitade från början en elektriker via vår byggare då de brukade samarbeta, vi fick dock inget förtroende för elektrikern på plats så vi ville att han skulle uppvisa elektrikerbehörigheten vilket var vårt initiala krav på vår byggare. Den saknades givetvis. Efter en hel del tjafs så skickades en faktura till oss på 25 000 kr för löpande elarbete ( ny eldragning i gammal timmerkåk).


vi höll på betalningen tills de kunde besiktiga anläggningen vilket de inte ville så de skickade oss till kronofogden. Hur som helst vi letade efter en ny firma som kunde göra om och klart elarbetet men gick bet då de flesta inte ville röra den befintliga eldragningen.

som tur var fick vi Bravida att åta sig uppdraget. De besiktigade det befintliga och drog om all el på ett betydligt proffsigare sätt. Deras arbete var mer omfattande än den tidigare elektrikern och de tog omkring den dubbla timpenningen trots det så landade deras faktura endast på 13 000 kr för samma arbete.

Så min rekommendation handlar mer om att inte vara för rädd för de större firmorna och undvik de oseriösa småfirmorna.
 
  • Gilla
Zz99
  • Laddar…
Ni bestred väl fakturan hos fogden.
Fräckt att skicka faktura när behörigheten saknades.

Protte
 
Självklart gjorde vi det så nu har vi inget över oss.

nu känns allt mer proffsigt än tidigare. Den första elektrikern drog i stort sett en en automatsäkring per elenhet i huset så vi hade 35 automatsäkringar till en ganska enkel eldragning i ett litet fritidshus.
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.