Nån som har en känsla för minsta avstånd från fönster till väggskåp för att det inte ska känns konstigt? Dvs, går det att sätta nästan dikt an, eller kommer det se hopträngt ut?
 
Det beror på... Är det ett litet fönster och kökets enda dagsljusinsläpp så kan du få en "tunneleffekt" om skåpen sitter för nära, dvs ljuset sprids inte i köket. Ju större fönster destor närmare dess sidor kan du sätta skåpen utan att få denna effekt.

Sedan beror det mycket på vad du vill ha för typ av kök. Ska det vara luftigt med få överskåp och frihängande fläkt, så bör du lämna mycket utrymme runt fönstren. Bygger du ett mer traditionellt kök med en obruten överskåpsrad kan du gå närmare fönstren med skåpen.
 
  • Gilla
Mikael_L
  • Laddar…
Vi har ett litet "strulig" kök på så sätt att vi kommer försöka möblera längs två väggar med stora fönster, så det får bli väldigt lite överskåp. Min tanke är att ha åtminstone ett vanligt överskåp bredvid ett av fönstren, men det är risk att det kommer ligga väldigt nära. Se ritning. Måtten är inte exakta och det blir spis i ena hörnet och hörnskafferi i andra. Det är alltså skåpet bredvid hörnskafferiet jag är fundersam på hur nära man kan placera fönstret.. Det blir lite sekelskiftesstil.
(Det är alltså fönster nedåt och åt höger, öppningar uppåt och åt vänster, ursäkta snabbskiss)


ikea.png
Inloggade ser högupplösta bilder
Skapa konto
Gratis och tar endast 30 sekunder
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.