Hej

Är det nån som har tips på en bra rengöringskrapa (sån med rakblad) till keramisk häll?

Hade en där man lossar en skruv för att byta blad. Funka ok men blir det lite motstånd så trycks bladet in i skrapan trots att där är små tappar stämplade i plåten som ska hålla det på plats.

Ny inhandlades på Elon, enligt säljaren skulle det här vara bra grejor med en spärr som absolut inte trycks in. Gissa vad? Skrapan var skit. Finns urtag till något som kunde vart en spärr men som sitter 1 cm fel. Man måste hålla bladet uttryckt med tummen hela tiden.

Alltså, nån som har tips på var man kan köpa en bra skrapa?
 
Vad gör ni med era spisar? Jag torkar av vår varje dag och använder hällrengöring vid behov. Den ser ut som ny, fyra år gammal.
 
D
Jag torkar inte av någon gång egentligen och skrapar kanske 2 ggr per år och den ser ut som ny också. Så då är det väl bara att summera hur mycket tid vi lägger ner på hällen per år. Ca 15 minuter per år kanske. Det tar jag hellre än att torka av varje dag.
 
Ja alla har vi våra intressen. Ett av mina är visst att polera hällen var dag. :)
 
  • Gilla
nissenhj
  • Laddar…
Nja, en halvhjärtad avtorkning nån gång i veckan på sin höjd. En halvhjärtad skrapning en gång i månaden kanske. Men den här gången var det 100% glasrent som gällde och det tacklade skrapan dåligt.

Tackar för övrigt för länkar! :) Bosch är ett namn att lita på men den där skrapan är misstänkt lik den som inte höll. Kan ju för all del vara bättre specad av Bosch så det ska undersökas iallafall.

Bauhaus ska också undersökas även om den liknar lite på skrapan från Elon.

HIttade själv en Electrolux som inte ser dum ut.
http://shop.electrolux.se/product/50284157000/Skrapa+till+keramikhäll

Det som är irriterande är ju att bladet klarar mycket mer än skrapan. Ingen som har sett nån typ CNC fräst i flygplansaluminium, guldeloxerad? :) :)

Edit: Nu hittade jag plötsligt en från Fiskars, tjohej!
http://www.fiskars.se/Koek-Hushaall...-Koeksredskap/838134-Skrapa-foer-keramikhaell

och en till här
http://www.amazon.co.uk/Stellar-Ceramic-Hob-Glass-Scraper/dp/B0026VUAV0/ref=cm_cr_pr_product_top

Hob scraper ska man tydligen googla på. Nån som har provat nån mer fancy variant?
 
D
Grundlös skrev:
Tackar för övrigt för länkar! :) Bosch är ett namn att lita på men den där skrapan är misstänkt lik den som inte höll. Kan ju för all del vara bättre specad av Bosch så det ska undersökas iallafall.
Den jag har är i alla fall Bosch's då jag fick den när jag köpte Bosch-hällen (följde inte med, men fick den hemskickad när jag klagade på att det inte fanns någon skrapa med induktionshällen när det följde med deras vanliga). Bladet trycks inte in i skrapan. Det som kan hända är att man av misstag skjuter ned handtaget som agerar skydd i "viloläge" så det känns som om bladet åker in, men i själva verket är det alltså man själv som skjuter ned skyddet.
 
Aha! Då är Bosch definitivt en kandidat. :)
 
Lika bra att fortsätta samla länkar här, kanske nån i hällskrapekris snubblar över tråden lite längre fram. :)
Intressant är att Clas Ohlson har 2 st. En säljs som hällskrapa, kanske funkar den fint och klarar hålla i bladet men det testas först. http://www.clasohlson.com/se/Glashällsskrapa-Delu/34-1628

Den andra är en fönsterskrapa som jag faktiskt själv har i min ägo. Ser lite billig ut men bladet trycks INTE in, det har jag provat. http://www.clasohlson.com/se/Fönsterskrapa/30-6849

Såklart har även Biltema en färgskrapa som jag vill tro funkar på spishäll också: http://www.biltema.se/sv/Bygg/Farg-och-Fog/Verktyg/Fonster--och-fargskrapa-191120/

Jula har också 2, den ena Stanley faktiskt. Vet inte om det märket betyder så mycket idag, skrapan ser ju inte så märkvärdig ut. http://www.jula.se/fonsterskrapa-052346
En billig: http://www.jula.se/fonsterskrapa-129250


Den här ser ju faktiskt lite finare ut: http://www.kitchenstore.se/diska-stada/stad-rengoring/glashallsskrapa-4-extra-blad.html
Samma som denne säkert: http://www.mikadesign.se/laga/redskap/glashallsskrapa.html

Denne från ICA ser ju faktiskt riktigt bra ut:
http://www.icamaxihemochfritid.se/glashallsskrapa-p-12192-c-656.aspx
 
D
Min erfarenhet av den billiga Clas Ohlson skrapan är motsatt din. Bladet trycks hela tiden in i skrapan eftersom den lilla plåtpinnen som agerar spärr trycks ut upp/ur sitt spår och inte längre agerar spärr. Men det kanske varierar från exemplar till exemplar, men jag kan i alla fall inte rekommendera den.
 
Bra info, saker som inte funkar ska det avrådas från. Men det är alltså Clas Ohlsons fönsterskrapa du menar? Just checking. När jag tänker efter så är det nog Biltemas variant jag har, bara det at gummit har ramlat av.
 
Reinigungsschaber eller ceranfeldschaber eller kochenfeldschaber heter det på tyska. En sökning på amazon.de gav utdelning:
http://www.amazon.de/s/ref=nb_sb_no...nigungsschaber&sprefix=reinigungsscha,kitchen

Här börjar det likna nåt: http://www.rakuten.de/produkt/gefu-glas-kochfeld-schaber-blanko-832976436.html
och kanske här: http://www.discounto.de/Angebot/Glas-und-Kochfeldschaber-12012/#.UZHN1bXDuSo
och här: http://www.yatego.com/q,ceranfeldschaber

Intressant att många av dom flotta tyska varianterna inte dyker upp i den engelsktalande världen (hob scraper). Tyskarna har tydligen en lyxigare smak när det gäller att skrapa loss fastbrända matrester från glashällar.

Satt och funderade här lite nu, finns det ingen med tvåhandsgrepp som visar att man verkligen menar allvar?
Och vips så hoppar den här upp i rutan: http://www.ungerglobal.com/pro/pdf-eu/unger-scraper-de.pdf
No more Mr Nice Guy!
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.