Vårdagarna har kommit och vi börjar nu arbeta mer och mer på utsidan, plåtslagarna har lagt den bandade plåten på hela garaget samt påbörjat med att klä in kuporna och bygga skorstenar på stora huset, bilder på detta lägger vi senare på bloggen, vi har inte uppdaterat på ett tag då vi fick vår lilla dotter Mira i januari. Dock har bygget rullat på bra så vi delar upp uppdateringarna lite på bloggen.
Lite kort om vad som har hänt i vår stenhusbyggnation senaste månaderna är,
- Vi har monterat Ftx systemet (ej aggregatet)
- Elektrikerna har till 90% dragit färdigt och spårat elen i hela huset.
- Undertaken är monterade och gipsade på entrevåningen
- Samtliga fönster och dörrar är monterade.
- Vi har börjat med takfot och vindskivor.
- Högtalarkablar för inbyggnadshögtalarna är dragna (ca 16 högtalare)
- Nicher och annat för inbyggnads-tv, förstärkare mm är gjort på entreplanet.
- Grovschakt för uteplatsen.
- Målarna har börjat bredspackla väggarna
.... Och även mycket mer.... ska försöka uppdatera med mer info här så hamnar det lite bilder löpande på bloggen likt tidigare så får vi se om det finns några intresserade läsare som följer upp detta ;)Mathias

http://villamorlin.blogg.se/
 
Det råkade visst bli en ny tråd men jag fortsätter uppdatera här, tänkte skriva om ytskikt på väggarna i vårat stenhus.
Jag kollade på olika altenativ när vi började med husbygget, antingen putsa väggarna med gipsputs där man även kan få fram olika strukturer eller enbart slät vägg, eller så använder man helt enkelt ett putsbruk som ger den verkliga känslan av stenväggar, eller så blir altenatviet att helt enkelt bredspackla väggarna på traditionelt vis med lätt handspackel. Jag testade att först gipsputsa garaget med hjälp av en putsmaskin, visst det blev ett helt okej resultat men det var oerhört skitigt och rätt stora mängder vatten i gipsputsen som tar lång tid innan den torkar. Stålglättar man dessutom ytan behövdes en primer för att färgen skulle fästa bra. Altenativet vi nu valde till stora huset var att låta målarna bredspackla väggarna, dock bredspacklade jag någon mm med gipsbruk innan, detta tog bort dom största ojämnheterna och målarna behövde endast spackla 2ggr för att sedan sätta mikrolit. Har dock bestämt mig för att putsa väggarna i trapphuset och skafferiet.
image.jpg
Inloggade ser högupplösta bilder
Skapa konto
Gratis och tar endast 30 sekunder
 
Jag likt många andra är inte så förtjust i sladdar med tillhörande trassel, har därför byggt en mediavägg i vardagsrummet på entreplanet. Det blir 2st infällda polkaudio högtalare, tv:n blir infälld i en nisch (55") samt att det blir en nisch ovanför tv:n med dold ledbelysning, Under tv:n har jag även förberett för bygga och fälla in ett skåp där jag ska ha reciver, ps3, boxer mm. Detta utrymme är under trappan och därför kommer jag åt att koppla och fixa utan att dra ut någonting från skåpet, sa jag att jag inte är så förtjust i sladdar med tillhörande trassel?
image.jpg
Inloggade ser högupplösta bilder
Skapa konto
Gratis och tar endast 30 sekunder
 
Långledigt och bra väder, plåtslagarna är klara med halva taket så det blev flytt av ställning och göra klart takfot på motsatt sida. Jag va lite osäker hur jag ville att takfoten skulle se ut från början mest att den skulle bli för "klumpig". Är dock nöjd med resultatet då huset är ganska massivt så tycker jag det funkar. Har för mig att det finns en tråd på forumet ang takfot och dess utformning och storlek, jag kan tycka att det är hugget som stucket ;) hus är olika och därmed likaså dess detaljer, så nästa hus kanske det inte blir någon takfot?
image.jpg
Inloggade ser högupplösta bilder
Skapa konto
Gratis och tar endast 30 sekunder
 
Då var det sista på takfoten klart, bifogar bild från dagens arbete innan mälarpanelen monterades, jag hann även stryka fotbrädan 2ggr så nu kan vi montera rännkrokar och fotplåtar mm!
image.jpg
Inloggade ser högupplösta bilder
Skapa konto
Gratis och tar endast 30 sekunder
 
Ny uppdatering om takfoten är ute på bloggen, Vi passade på att göra ett inlägg om den falsade plåten som tak och takupor bekläs med http://villamorlin.blogg.se/

För övrigt är vår blogg nominerad till årets byggblogg vilket vi tycker är otroligt spännande och roligt! Förutom att man kämpar många sena kvällar och helger med ett sånt här projekt så har min sambo drivit denna blogg sedan dag 1, så det är jättekul att få det uppmärksammat! Därav får ni mer än gärna gå in och rösta på oss! http://www.bauhaus.se/villa-morlin.html

/Mathias, Sandra och lilla Mira.
 
  • Gilla
RoTe
  • Laddar…
Testade att montera inbyggnadshögtalarna samt att vi provmålade den kulören vi funderat på, fortfarande osäker på kulören men högtalarna blev bra, nu fattas bara att fälla in skåpet under tv:n ;)
image.jpg
Inloggade ser högupplösta bilder
Skapa konto
Gratis och tar endast 30 sekunder
 
Vulcan61
M M-Inredning skrev:
Ett lite längre inlägg om de arbete man lägger ned som faktiskt aldrig syns.... [länk]
Hur går det med bygget? Har du fått dit tvn? Är väldigt sugen göra nåttliknande som du där. Vill bygga in en Sony 65a. Snyggats skulle ju varit att ha en nisch som åkt i samma storlek som tvn. Men finns 2 problem då. Få troligen för lite luft då och även problem fästa tvn om det är är space runt om
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.