D
Ungefär hur lång tid uppskattar ni att det tar att såga och spika på fasadpanel (för två proffs men räkna mantimmar) på en gavel enligt nedan figur (totala bredden på huset 8m). Den grå "boxen" skall inte bearbetas, däremot kan man stå på den för att arbeta med fasaden ovanför. Underlaget är vindduk, så allt som behövs utanpå vindduken räknas in. Fasaden är panel med hattläkt.
fasad.jpg
Inloggade ser högupplösta bilder
Skapa konto
Gratis och tar endast 30 sekunder
 
Redigerat av moderator:
2 gubbar 1 dag, dvs 16 timmar
 
Kanske, om det bara är såga och spika det gäller. Egentligen borde väl all panel och läkt dels grundoljas ett par gånger först (och ändträ stå i oljebad några timmar för att suga ordentligt), sedan grundmålas och ytmålas en gång innan det spikas upp, för annars får du omålade ränder i skarven mellan panel och hattläkt när trät börjar torka och krympa.
Om panelen dessutom ska sågas med droppnäsa i underkant tvistas det väl lite om, men jag kör med det iaf, vilket tar ytterligare lite tid att få till.

Och så är det väl lite plåtjobb med över- och underbleck vid dörr och fönster.
 
hantverkare1 hantverkare1 skrev:
2 gubbar 1 dag, dvs 16 timmar
Gammalt inlägg...men ett hus på ca 80m2, väggar på totalt 91m, varav den ena är 75% fönster från golv till tak + underslag, hur lång tid borde det ta?

mvh
MAGNUS
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.