M
Här är en bild på huset. Även om jag sett många hustillverkare med New England-stil, så har jag inte sett många med liknande design. Någon som känner till liknande alternativ?
rosendal.jpg
 
Riktigt fint hus! Det är ju oerhört likt ett Eksjöhus "Balans" i ett lyxigare förstorat utförande plus kupa, burspråk, fönsterluckor...kan tänka mig det lär kosta en rejäl slant.

Det är en del detaljer som känns igen i planlösningen tycker jag. Vårgårdahus har även en total kopia av Balans som heter "Annehill".
 
Redigerat:
M
Vad jag gillar främst är att det inte enbart är 90 graders vinklar i alla rum. Många nya hus känns lite ihopsatta med en massa fyrkantiga klossar.
 
Ja, jag gillar nedre plan i detta mkt, även övre med ryggåsdelen och kuporna. Vi byggde med Triveselhus en något större variant av Balans kan man säga med sadeltak, men med snarlik planlösning, annan fönstersättning o.s.v. Men budgeten gjorde att man fick avstå vissa "vill ha" grejer. :)

Med den här storleken får man lite mer möjligheter på nedre plan. Burspråket, och att INTE vardagsrum/kök är i princip en helt rektangulärt i detta hus som det är i t.ex. Balans och även i vårt hus är nog att föredra faktiskt.

Hade aldrig tänkt på det innan, men det är trevligare kunna röra sig i lite olika riktningar eller hur man ska beskriva det i den öppna delen, och det känns lite mer som egna rum även om de inte är helt avdelade.

Angående dörrar som sitter i vinkel in i till olika rum däremot är jag kluven. Men här har man kört på det rakt igenom.
 
M
Jo, speciellt på övervåningen kan det kanske kännas lite "tight" med dörrarna. Undrar om det inte går att göra trappan lite annorlunda för att öka platsen, alternativt göra huset 50cm bredare.

Skulle vara fint att hitta visningshus i sörmland/stockholm med liknande stil!
 
Ja vi valde vinkelräta ingångar till sovrummen, fast in från sidan åt varsitt håll ifrån en minihall så att ingången till sovrummen ligger mittemot varandra eller hur man ska förklara. Denna minihall gör att man kan göra inbyggda skjutgarderober på båda sidor i sovrummen. Den lösningen går säkert göra utan att ändra trappan här med. Dock får man skippa klädkammaren då, men tror det är trevligare ha en egen skjutgarderob/garderober i varje rum än klk utanför, och det tar ner intrycket av mkt dörrar, samt man skalar bort 1 dörr helt och kan möblera lite i minihallen på den yta där dörren till klk är. :)

Vill man ha klädkammare tycker jag det är lämpligare ha den på föräldrasidan. Badrummet och sovrummet är ju gigantiska. Så där har man ju möjlighet justera också ifall man vill ha en KLK där istället. Lite idéer iaf.

Men det är ju väldigt symmetrisk såsom det är, så börjar man ändra en massa kanske man får kompromissa med det nånstans.
 
Redigerat:
Jag tycker man - som vanligt i kataloghus - slås av den totala avsaknaden av förvaringsutrymmen. Ett hus på nära 220 kvm men bara ett större utrymme (KLK på öv) för exempelvis säsongsförvaring.

Allrum på öv á 43 kvm - syfte? Logdans? :) Mycket slöseri på kvadratmeter tycker jag.
 
Instämmer, framförallt i detta fall på ett enormt hus i fulla plan. Vi har nog 25 kvm eller något på motsvarande sätt i allrummet, och där hade man väl med annan placering av trappan kunnat få en klk på kanske 5kvm istället till om vi velat. Men tror arkitekterna vill komma åt "genomljuset" på övervåningens allrum, och just det är vi nöjda med. Men här är det ju ytterligare 18kvm, då börjar det bli för mkt slöseri.

Estetik före funktionalitet numera ofta, den saken är klar.
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.