Elbolagens paket är dyrare än dom som går att köpa på den vanliga marknaden.
 
Bra blogg. Tack. Med Vattenfall är det just det kompletta paketet som lockar.
 
Det är inget fel på Vattenfalls system. Inte det billigaste men inte heller det dyraste.

Direct Energy som installerar systemen är ett av de största installationsföretagen i Sverige.
 
problemet är väl att man inte direkt springer benen av sig för att komma över ett solpaket..(rent ekonomiskt verkar det inte bli många tusenlappar i besparing)
Men nån som är lite mer insatt och har solelproduktion kanske vet bättre
 
Läste om det där och jag räkna lite kommer inte ihåg siffrorna men de skulle ta 10-15 år innan man betalat av den! Inte speciellt lönsamt.

Edit: kolla in länken lilla paketet har du betalt av först efter 25 år om man räknar på 1kr/kWh de är då garantin gått ut!
 
Redigerat:
mycke_nu skrev:
Man ska nog vänta med investeringar tills dess förslaget om nettodebitering kommer den 13 juni.
För byggnader som använder all solel själv har utredningen om nettodebitering ingen betydelse. För småhusägare som matar in ett överskott på nätet är den dock viktig, eftersom det påverkar värdet av det överskott man matar in på nätet. Efter det att utredningens förslag presenterats i juni ska det tas i riksdagen och det är först därefter vi vet hur det blir. Huvudförslaget från utredningen i nuläget verkar inte vara nettodebitering, utan skatteåterbäring av energiskatten och momsen på den. Det skulle få nästan samma slutresultat som nettodebitering, fast på ett krångligare sätt.
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.