Planerar att lägga 15 mm klickgolv i ett rum där det är plastmatta. Plastmattan är limmad på en masonit som troligen är spikad på ett gammalt undergolv.
Underlaget är väldigt ojämnt, skiljer uppåt 1 cm på vissa ställen.
Vad göra för att få det jämnt?
Kan man slipa en plastmatta?
Tips och idéer!
 
Riv ut plastmattan och masoniten så minskar dålig lukt och du får loss lite mer bygghöjd. Sedan väg av ojämnheterna med laser. Om det bara är punktvis förhöjningar så slipa ner på dom ställena. Är det typ stora nersänkningar så lägg extra lager med underlagsfoam. Sedan lägg in styvaste golvet du har hitta (15 mm klickgolv som du säger är nog bra) så jämnar golvet i viss mån ut sig själv.

/Anders
 
  • Gilla
Helioz
  • Laddar…
Tack för svar.
Det är övervåning och ingen dålig lukt, så trodde att risken för mögel var låg, men man vet ju aldrig...
Bäst vore förstås att riva ut mattan och masoniten.
Undrar ändå om det är möjligt att slipa en plastmatta?
 
Flera lager med tätt material som plast och masonit ökar alltid risken för dålig lukt efter många år (och det här låter som att det är många år gammalt). Jag hade rivit ut skiten och gjort rätt från början, håll inte på med lösningar som att slipa plastmatta.

/Anders
 
Jag håller med. Bygg inte in gammalt material.

Om huset inte har satts sig eller är byggt av en riktig slarver så kommer säkerligen undergolvet vara mycket planare och finare än vad plastmattan är. Dessutom kan du åtgärda eventuellt knarr där du kommer åt undergolvet. Kom dock ihåg att om du har ett undergolv av slätspont så bör du inte lägga klickgolvet längs med sponten. Om du vill ha klickgolvet i just den riktningen så får du först lägga in ett 12mm spånskivegolv.
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.