Hej,
Vad ska man göra?

Byggde nytt hus 2008 och förra våren började klinkersen att lossna. Reklamerade med hänsyn till:

För entreprenaden av husen gäller ju förutom entreprenadkontraktet och ABS 05 naturligtvis de tvingande reglerna i konsumenttjänstlagen. Det framgår inte minst av hänvisningarna till konsumenttjänstlagen i ABS 05. Här är först av allt att notera att en slutbesiktning inte hindrar en konsument att åberopa ett fel. Tvärtom gäller enligt 59 § konsumenttjänstlagen att om ett fel visar sig inom två år från slutbesiktningen så antas det vara ett fel som fanns vid slutbesiktningen och som entreprenören svarar för. När det gäller garantibesiktningen så innehåller inte konsumenttjänstlagen några bestämmelser om en sådan. 60 § konsumenttjänstlagen handlar istället om fel som visar sig mer än två år efter slutbesiktningen. Sådana fel får åberopas av konsumenten om besiktningsmannen varken märkt eller borde ha märkt dem vid slutbesiktningen (dolda fel).

Byggföretaget i fråga har nu "åtgärdat" problemet med resultat att det är sämre än innan. Ditlagda spräckta plattor, massor av plattor med bortslagna flisor (ca10mm stora). Dessutom har de bucklat till frysdörr och täckplåt till diskmaskin, höjt golvet så att skåpen ovan kyl/frys skrapar i när man öppnar. Sedan är det "bom" i ca 10% av de "fixade" plattorna. Har ett doc. med bilder men lyckas inte få fram det på paddan.
Börjar ledsna lite men tyvärr finns det ju inga pengar att hålla inne då det är ett garantijobb.

Byggfirman tycker att de gjort vad de kunnat och erkänner inget fel och tycker att de gjort allt på goodwill.

förslag på vad man ska göra?
 
Dom menar att dom inte gjort fel? Så klinkers ska bara sitta fast i 5år sen ska man behöva göra om allt igen?
 
Iom att de "åtgärdat" felet tror jag att det räknas som att de har erkänt att de är skyldiga att åtgärda felet. Prata med konsumentombudsmannen(?)

De skador de orsakat på andra saker bör de givetvis vara ersättningsskyldiga för.
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.