Hej,

Vi håller på och gör om ett rum i källaren. Tidigare låg ett laminatgolv på underlagsfoam med plast under. Detta golv lades av tidigare ägare för ca 3 år sedan. Vi rev upp det golvet i lördags och betonggolvet under var målat med flingor i. När vi rev upp golvet kändes betonggolvet torrt, det enda vi la märke till var att golvet var spacklat på ett mindre område samt att en liten fläck (ca 30x30 cm) var lite missfärgat, ungefär som om någon hade spillt något där. Tror att rummet använts som hobbyrum förut. Vi dammsög sedan hela golvet. På söndag morgon upptäckte vi att golvet hade börjat flagna ganska rejält vid fläcken samt litegrann vid spacklet. I övrigt ser det torrt och fint ut.

Någon som har en idé om varför det plötsligt började flaga när ni rev ut laminatgolvet? Och vad bör vi göra nu? Vi skrapar givetvis bort all lös färg men bör vi försöka ta bort all färg? Vi har tänk att lägga "platonmatta", golvspån och heltäckningsmatta (syntetisk utan gummi/filtbaksida)

Hoppas på lite tips från er. :)
 
Tittade lite närmare på golvet nu och såg att de flagat litegrann på ett par till ställen. Gissar att det blir till att hyra en betongslip till helgen...

Golvet är ganska jämnt men på något enstaka ställe är det en försänkning på ca 0,5-1 cm (området är ca 40x40 cm). Vad kan vi använda för spackel för att jämna till försänkningen?
 
Det kan ju vara något som regarear på luft/fukt i luften nu då plastmattan är borta. Försök slipa bort det.

Fiberförstärkt flytspackel ska fungera bra att jämna med.
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.