Hej,

La mitt parkettgolv i vardagsrummet i helgen, följde anvisningarna och la det med en glipa på 1cm runt hela rummet. När jag var klar så upptäckte jag att det på några ställen var en glipa på ca. 13-14mm (detta för att väggen inte är helt rak).
Nu upptäckte jag att standardlister är 12mm, vilket är alldeles för lite.

Var hittar jag 15mm golvlister billigast?

Tack på förhand!

/ Joakim
 
Exakt samma inträffade för mig, jag valde att lägga en kvarsstav mot golvet.
 
Joco_ skrev:
Exakt samma inträffade för mig, jag valde att lägga en kvarsstav mot golvet.
Precis samma sak med mig nu i helgen och det kommer att få bli kvartsstav även här. Vårt hus är gammalt och väggarna var inte i närheten av raka så jag tror att även detta påverkade en del vid sättningen av listerna, glad amatör som man är :).
 
Samma sak här. Vågiga väggar, som ingen tog med i beräkningen. :( (Erfarenhet = tidigare begångna misstag.)

Då det bara var på vissa ställen så valde vi att luta på golvlisten på de ställena. Dvs vi la en masonitremsa el likn mellan väggen och golvlisten i nederkant mot golvet. Sedan får man tvinga in ovankanten mot väggen med spik el skruv. Nu ska väl nämnas att vi har en 95 mm hög golvlist vilket ev bidrar till att det är omöjligt att se med blotta ögat.

På detta sätt slapp vi arbete och material på 40 lm. :)
 
Jag gjorde precis som Oldboy. Jag limmade fast fanerremsor på baksidan för att slippa pilla med små lösa delar. ImageUploadedByByggahus.se1364921538.063136.jpg
Inloggade ser högupplösta bilder
Skapa konto
Gratis och tar endast 30 sekunder
 
Pergo har en golvlist som man trycker fast på små plastfästen. Tror byggmax har något motsvarande som funkade skit jämfört med pergos. Gillar den, inga spikar/skruvar som syns, finns plats för kablar längst ner, lätt att plocka lös vid behov typ tapetsering. Nu är den laminerad vilket inte alla gillar. Den är ca 15mm i nederkant.
 
Om jag någon gång i livet får för mig att lägga ett golv så kan denna tråd lära mig att finmäta rummets dimensioner och väggarnas rakhet innan jag börjar och redan då ha en plan för hur de avvikelser från det perfekta som alltid finns ska hanteras.
 
Ge fan i att ha 1 centimeter glipa.
Det är bara överdrivet för att leverantörerna ska känna sig "säkra".
Jag har lagt många golv och aldrig lämnat så stor glipa.
Max 0,5 centimeter.
 
Jag har också lagt en hel del golv och använder två alternativt tre masonit som distanser, så 6 el. 9mm beroende på luftfuktigheten vid läggningstillfället och det har aldrig uppstått några problem...
 
Fast lämplig "glipa" är ju rätt beroende av rummets storlek. Att generellt säga att 0.5 centimeter alltid räcker tycker jag känns vanskligt. Men visst, i "normala" rum med "normala" förutsättningar så räcker nog 5-9 mm bra.
 
Jag beställde klyvning av hyvlad ek (18mm) för att täcka gliporna på mitt omslipade golv. Rundade av dem i överkqnr med fräsen och lackade. Blev nöjd eftersom Jag är allergisk mot list på list, men stor utmaning att får Det bra. 18*60 ek är INTE följsam.
 
Tack för svaren!
Ska kolla beijer bygg.

Anledningen till att jag följde anvisningarna till punkt och pricka är för att jag lägger samma golv i hela lägenheten utan trösklar och avbrott (alltså 58kvm i 4 rum, kök, vardagsrum, sovrum och hall).
Tänkte att det är lika bra att följa det så det inte expanderar någonstans och förstör hela lägenhetens golv!
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.