Ska bygga om vardagsrummet och upptäckte att arkitekten ritat/skrivit fel i ritningen. Fönstrena i vardagsrummet är idag 170 cm och hon har ritat de nya 150 cm. Vi hade pratat om att öka dem till 180 cm. Grejen är att vi faktiskt ville vänta med att ta exakt beslut om fönster tills vi så att säga är där (senare i sommar). Men fönstrernas placering är samma. Hur stort fel är det här, måste vi göra någon ändring i bygglovet eller går det att lösa i efterhand utan viten?

Det är samma placering på fönsterna men idag är delar av altanen inanför takstolar så vi ska flytta fram väggen så huset blir rakt på framsidan. Fönstrerna ska alltså flyttas fram 1.20 m.
 
Redigerat:
Tja. +/- 10% gäller ju. 10% på 150 blir 15cm. Totti 165. Så 180 duger inte. Om Arkitekten gjort fel fixa nya ritningar och uppdatera lovet. En sån här liten detalj utgör antagligen ringa kostnad om någon.
 
Jo men mest undrar jag hur mycket större kostanden blir om vi skulle göra ändringen i efterhand? Det är ju ingen ändring som ens kommer uppfattas av ögat på avstånd vilken storlek på fönster vi i slutändan väljer.
Arkitekten debiterar ju per timme och att ta den diskussionen vem som ska betala nya ritningar jmf att sätta in de fönster vi vill ha när vi väl reglat upp stommen för väggen.
 
Hemmakatten
Om det.är arkitekten som ritat fel så kräv att få en korrekt ritning. Skicka den, med förklaring, till bygglovskontoret och be om en revidering av bygglovet. Behöver förhoppningsvis inte kosta något alls. Det kan däremot kosta avsevärt mycket mer om kommunen vid en kontroll (vilket de är skyldiga att göra vid alla bygglov) upptäcker att fönstren är större.
 
O
kolla med kommunen, vissa kommuner kräver inte bygglov/bygganmälan om man ändrar fönsterna medans vissa verkar vilja att man söker bygglov bara för att man målar om huset i samma färg.....
Borde dock inte vara några problem med kommunen.... prata med dem
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.