Har upplevt det som att det det blåser kall luft ner för våran trappa och vid en Termofotografering bekräftades detta. Trappan är klädd med träpaneler och man såg tydligt på foto att det kom in kall luft uppe i ett hörn som sedan "rann" ner bakom panelen och ut genom springor vid listerna vid golvet.

Några bra ideer om hur man kan tätta detta håll (eller vad det är) funderade på fogskumm, men en klok kollega påpekade risken med att panelen sprack. Att riva ner panelen är inte heller någon bra lösning. Så vad finns mer?
 
kanske går att komma åt utifrån, plocka bort några panelbrädor?
 
Det är väldigt mycket - "det beror på" här, då du inte har givit så mycket detaljer. Ett foto el flera skulle vara en bra början.

Antar att det är en trappa inomhus mellan två våningsplan?
I så fall: var kommer den kalla luften in i huset?

Låter häftigt att fogskummet skulle knäcka en panel, men det beror ju på vad för panel vi pratar om..., och vilka möjligheter fogskummet har att sprida sig bakom panelen?
 
Här är en bild på hur det ser ut, Läckan är lite längre upp vid tacket i vänstra hörnet, Har inget bild just nu som visar det (är på jobb över helgen) .
Hur det ser ut bakom panelen vet jag inte riktigt, Men jag tror den är reglad på en gjuten vägg (gammalt hus), det låter ihåligt när man knackar..
Utsidan av huset är tilläggs isolerad och teglad så läkaget skulle kunna komma från en gammal ventil i ursprungsvägen, men det går inte att se.
IMG_2793 (Large).jpg
Inloggade ser högupplösta bilder
Skapa konto
Gratis och tar endast 30 sekunder
 
Ok. Tänkte du trycka in fogskum bakom taklisten, (dvs ta ner den), el tänkte du borra hål i panelen och plugga?

Tror inte den panelen spricker om du tar det nätt med mängden fogskum. Fogskummet blir ju inte stenhårt när det härdat. Lite flex finns det.
Annars om du kan ta ner taklisten i trappen och kommer åt att dreva med lin el glasfiber så kanske det är bättre, men det beror ju på var kalluften kommer ifrån.
Om du inte vet var inflödet är, och inte vill ta ner panelen, så blir det lite trial and terror med tätningen, men du har ju ett övre hörn tydligen så det blir väl runt där du börjar.

Det syns och känns inget under trappen?

Inga kalla golv el golvdrag på ovanvån?
 
Att riva loss paneler blir omöjligt utan att skada plankor, Tidigare ägaren har verkligen sett till att sakerna sitter, bara golvlisterna satt med mellan 8-12 spik var. taklister lika väl fästa.
Att få in något i de små håll som finns kanske går men vi vet inte exakt var luften kommer in, vi ser ju bara ungefär var det kommer in.
Min tanke var att göra några håll och fylla med skum runt området vi ser är kallast och hoppas att det stoppar flödet. Så tar man det lugnt och inte fyller för mycket i varje håll borde det inte bli problem.
Förövrigt känner vi inget drag på ovan våningen.
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.