Är man flera i familjen är det inte alltid så lätt.

Som flera har påpekat så öppnar man gärna inte varandras post. Sen blir det ju en del post som behöver nån form av åtgärd (räkningarna är enkelt, de kan man lägga i en hög, men såna saker som självavläsning av vattenmätare och liknande kan man ine gärna lägga i räkningshögen).

Sen har vi "reklamen". Där är det ju i alla fall hos oss så att sambon brukar sitta och titta igenom vad olika stormarknader har för extrapriser den kommande veckan för att planera inköpen. Det innebär att all reklam inte kan kastas direkt. Och jag brukar gärna vilja titta igenom t.ex. Rustas och Julas reklamblad för att se om det finns några fynd att göra (det gör det visserligen sällan, men man vill ju ha koll:) ).

Och så är det ju en del tidningar, lokaltidningen, Villaliv och såna där. De är man kanske flera som vill läsa, och de läser man kanske inte direkt. Så det är rätt stor risk att det blir högar liggande.

Vi hade förut en plan om att ha ett sånt här pappersfack med fack för:

1. Räkningar (så 1-2 gånger i månaden sätter man sig och knappar in dem i internetbanken)
2. "Ta hand om"-grejer (typ vattenmätaravläsning), som avverkas "när man har tid" (oftast på helgerna)
3. Arkiveras (diverse "för kännedom"-grejer, kontotudrag och liknande, för att inte tala om orange kuvert och sånt)

Sen en hylla med kataloger (Biltema, IKEA etc) där man alltså slänger fjolårets när en ny kommer.

Men det löste inte riktigt det här med alla tidningar och reklambladen från mataffärerna som men vill spara "ett tag"... På jobbet cirkulerades tidningar med en läslista, men det känns lite overkill hemma kanske...
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.