Jag har fått flyttat avlopp och vatten i samband med att vi flyttade köket i huset. Nu ska jag gjuta igen hålet i golvbjälklaget (Erge-betongbjälklag). Kan någon tipsa om vad jag bör använda för detta? Totalt är det ca 1,5 meter x 30 cm och 10-12 cm djupt som ska fyllas igen.

I hålet kommer det att gå avlopprör + pex rör som gjuts in.

Bara att köpa "gjuta fin" på byggmarknaden eller vad bör jag använda? EPS cement är kanske att föredra?
 
Redigerat:
Jag antar att det är krypgrund nedanför, dvs du har inte mark direkt under?

Enklast är att ta en Rotbetong ARDEX A 38: http://www.beijerbygg.se/templates/BB_Produkt.aspx?id=61127

Finbetong funkar säkert bra, men då jag tror expanderbetong (http://www.beijerbygg.se/templates/BB_Produkt.aspx?id=4139) skulle vara ännu bättre. Vanlig betong har en viss liten krympning när den torkar, expanderbetongen fyller då ut bättre. Dock kan du inte sätta ytskikt på ett tag med dessa.

EPS kräver även flytspackling inom några dagar, och jag kan tyvärr för lite om dess "självbärighet" för att avgöra om det skulle vara bra i ett hål av denna typen.

Var du tvungen att kapa mkt armering? Då kanske du ska fundera på att dubba i (borra hål och slå i) ett par stumpar armeringsjärn också.
 
Tack för era svar! Ja det är krypgrund under. Inte mycket armering som behövdes tas bort, men jag kommer oavsett att armera längs med rännan/hålet för säkerhets skull.

Rotbetong Ardex 38 verkar ju vara bra på alla sätt! Dock läste jag produktbladet och där står det: "Vid läggning av avlånga ytor bör inte längden överstiga 2 gånger bredden.". Detta passar ju inte alls där min längd (1,5m) är 5 gånger bredden (0,3m). Dock är det ju en liten yta så det kanske inte spelar någon roll?
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.