Nybliven husägare (1 mån) och nybliven pappa (1 vecka) och nu är det alltså dags att barnanpassa. Vi har upptäckt att det det är ganska besvärligt att ta sig upp och ned för entretrappan, en stenlagd historia i fyra steg, med barnvagnen. Jag funderar på att bygga en ramp för att lösa problemet.

Jag har tänkt något i stil med två metallprofiler (ex http://www.bauhaus.se/norgips-skena-45x30x3000mm.html) på ett anpassat avstånd. Hur fäster jag lämpligen dessa? Trappan är av det här slaget: http://stenanlaggningar.se/images/trappa.JPG, fast med raka kanter.
 
Eller bygga i trallvirke med plattjärn högst upp och i botten (där kan du även gräva i början av trappen så rampen fortsätter en bit ner i backen)
 
den där skenan e för tunn o sylvass :S jag byggde själv i tryckt virke. gör några V som passar i trapphålet under träskenorna, sedan något som håller dem parallella. lär ligga på plats utan förankring! man behöver inte gavlar. det funkar bra ändån.
 
Redigerat:
Tryckt trall kan vara en bra ide. Blir dock en del jobb med att kapa som jag hade sluppit om jag hade hittat en lämplig u-profil
 
Det finns färdiga skenor att köpa för ändamålet. Googla på barnvagnsramp
 
MarchColorDrink skrev:
Jag har tänkt något i stil med två metallprofiler (ex [länk]) på ett anpassat avstånd. Hur fäster jag lämpligen dessa? Trappan är av det här slaget: [länk], fast med raka kanter.
Det där är en extremt otrevlig och vass skena tänkt för att användas när man sätter upp innerväggar med stålreglar.

Bygga i trä är nog enklast, men vill du ha stål kan det vara en idé att åkt till en byggsmidesfirma och kolla om de har en lämplig u-profil.
 
  • Gilla
Christian Hasse-Lass
  • Laddar…
Annars kan lokala smeden/metallfirman bocka en profil som du vill ha det
 
Måste vagnen in? Inget litet tak den kan stå under och bara lyfta in insatsen? Man drar in galet mycket grus och skräp om man drar in den.
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.