Ska köpa ny säng och gärna en kontinentalsäng men har ingen möjlighet att få upp en hel 180x200 resårmadrass på 2:a våningen i kåken där sovrummet ligger. Ett alternativ är ju att använda två 90x200 resårmadrasser istället. Verkar dock inte vara en vanlig lösning på kontinentalsäng. En klar fördel är ju att man kan välja olika hårdhet på madrasserna. Nackdelar då? Risk att det inte blir lika stabilt som helmadrass och ev. svajigt i sidled eller grop i mitten?

Har tittat på IKEAs madrasser tex nedanstående:

Madrassbotten Sultan Atlöy 2st 90x200
http://www.ikea.com/se/sv/catalog/products/60188570/
Resårmadrass Sultan Heggedal 2st 90x200
http://www.ikea.com/se/sv/catalog/products/00180652/#/30180660
Bäddmadrass Sultan Toröd 180x200
http://www.ikea.com/se/sv/catalog/products/40168568/#/40180810
 
B
Jag och min smabo köpte en 180cm kontinentalsäng från Viking Beds
http://vikingbeds.se/sangar/balder-continental
Den är precis som den du kikat på hos ikea uppdelad i 2x90cm, både när det gäller Madrassbotten och resårmasrasserna. Madrasserna läggs i ett tyg med blixtlås så det blir en hel madrass.

Vi valde från början en fast och medel-mjuk madrass, men vi upplevde att det blev som en backe mellan madrasserna eftersom den ena var mjukare. Det var inte helt optimalt så vi bytte ut medelmadrassen mot en till fast, och nu är vi mycket nöjda.

Jag kan möjligen ångra att vi inte valde en bäddmadrass i latex, men samtidigt känns det skönt att inte ha lagt allt för mkt pengar på bäddmadrassen nu så man kan byta ut den senare.
 
Hemmakatten
såg att Kungsängen, kungsangen.com, har upp till 50% rabatt på bl.a. kontinentalsängar. Erbjudandet gäller tom mådag 18/2 och bara i deras butiker såvitt jag förstår. Deras madrasser är också delade i två som man sedan lägger i ett fodral.
 
Har en kungsängen stay helt grymt skön säng.
 
P
Du kan inte ta upp den stora resårmadrassen via en balkong etc? Lägg spännband runt den och lyft upp den.
Så fick vi göra i förra huset....
Kul episod var det när vi flyttade därifrån och anlitade flyttfirma som jag påtalade just detta att det inte går att ta madrassen via trappen utan det var balkongen som gällde. Men dom ville inte lyssna utan provade först. Efter ett tag så gav dom dock upp och gjorde som jag föreslog... Hade även ett skåp som gick samma väg och då lyssnade dom direkt....:)
 
Hemmakatten
Bodde i en lägenhet, en hyresrätt, för ganska många år sedan. Grannen ovanför var operasångare och var anställd i Kungliga Operans kör. Han hade en flygel som, när han skulle ha in den, förstås inte gick in i hissen eller heller inte kunde bäras i trapporna. Lösningen blev att med lyftkran ta in den via balkongen. Grannen fick dessutom bekosta borttagning av två fönster inklusive mittstolpe plus balkongdörr för att få in flygeln och sedan förstås isättning av fönstren igen. Förmodligen bor han kvar än.

Ledsen att jag blev än mera off topic än The Stills, men jag kunde inte låta bli att berätta denna anekdot.
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.