Har de senaste åren funderat på att köpa en skohylla, men faller alltid på att alla hyllor jag sett är öppna baktill. Jag är inte världens prydligaste människa och mina skor blir smutsiga när jag är utomhus, och tanken att stapla skorna med tårna mot tapeten tar emot. IKEA har skobyråer, men det blir för stort för vår hall.

Finns det stängda skohyllor, eller har alla människor överallt skinande rena skor? Jag lär inte börja putsa skorna innan jag ställer in dem...gammal hund osv.

/ama

*EDIT* Jag stavar som en kratta idag...
 
Hej
Vi hade i förra huset en Billy-bokhylla från ikea (djup 28 cm) som vi hade skor i. Vi köpte till extra hyllplan för att få in så många skor som möjligt och hade lagom "skohöjd" mellan planen.
Det funkade jättebra. Den "slukade" många skor utan att förstöra väggen bakom.

/Maria
 
Ingen dum idé, skall fundera lite runt det!

Tack!

/ama
 
En annan lösning är juh att skaffa en rostfri eller lackerad plåtbit som du kan skruva antingen i skostället eller i väggen bakom stället så slipper du smuts på tapeten.
 
Jag hade en genomskinlig plastskiva på väggen i en lägenhet jag bodde i ett tag. Fördelen var att man såg tapeten eller väggen bakom och att den inte var så iögonfallande men det blir repig och trist efter ett tag och behöver bytas någon gång om året eller så om man ska behålla "plastglansen".
 
Jag har även sett en variant med mosaik (överbliven från köksrenoveringen) bakom skohyllan. Lättstädat och riktigt snyggt, har funderingar att göra så själv.
 
Himla bra ideer allihopa, en fråga bara, var skaffade ni plast/plåt att sätta bakom? Silvan/K-Rauta eller någon mer specialiserad affär?

/ama
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.