Hej,

vi har ett hus från 1974 med ett till sysnes fräscht och relativt nyrenoverat badrum. Trots det finns där en lätt stickande lite lätt frän doft, nästan lite kemisk. Den har kommit mer sedan vi bytte fönster. Det förekommer inte mycket vatten i badrummet, duschar gör vi i det andra badrummet. Någon som har tips vad det kan vara? Min gissning skulle vara något av materialen i sjävva konstruktionen snarare än en vattenskada.

buggaren
 
Det är inte så enkelt att ett vattenlås torkat ut?
 
AnneFi
Hus från 70-talet... hur är huset byggt?
Inte problem med syll?
 
Inte magsjuka i familjen? Det kan ju ge en lite frän nästan kemisk doft i badrummet.
 
Hej,

det faktum att lukten snarare tilltagit då vi inte använt badrummet skulle tala för vattenlås? kan det lukta så? vi har under ca 4 månader inte "bott" i huset och endast använt badkaret vid några enstaka tillfällen. OM det är vattenlåset borde det väl lukta från badkarsavloppet?

Huset är byggt med källare som är murad med siporex från en bottenplatta. Andra våningen är "förhöjd", d v s grunden är hög och jag tror därför inte att det är problem med syllarna men man vet ju aldrig.

Buggaren
 
vectrex skrev:
Det är inte så enkelt att ett vattenlås torkat ut?
Bra första steg. Fyll på vatten i avloppet och vänta ett dygn och se. Kolla gärna ner innan så det inte ligger något och möglar. Skölj sen ordentligt.
 
Spola även i handfat också då i överfyllnadshålet (varit med om att de haft eget vattenlås, tog ett tag innan vi hittade var lukten kom ifrån :) )
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.